Följ mig:
Maträtter

Somrig dressing med dillfrö. Gott till gurksallad eller ljummen potatis

5 augusti, 2014

Dressing med dillfrö är en perfekt dressing till sommarens lätta måltider.

Dressingen kan användas till valfri sallad och rekommenderas varmt till ljummen potatis för en fräsch potatissallad. Här äter vi gurksallad med dressing med dillfrö till ugnsstekt kolja och ugnsrostad blomkål.

Dressing med dillfrö

Ingredienser 
2 msk ättiksprit
2 msk socker
2 msk vatten
2 msk dillfrön
flingsalt
peppar

1-2 gurkor
1 rödlök

Gör så här: Blanda alla ingredienser till dressingen och rör i hop så sockret löser sig. Låt stå en stund så dillfröna släpper fram sin smak.
Skala eventuellt gurkan och dela på längden. Gröp ur kärnorna. Skär i bitar/ skivor.
Skär rödlöken i skivor eller klyftor. Blanda gurka, lök och dressing.

dressing med dillfrö

Lyxen med närodlat

Att ha nära till odlarna, som här i Skåne där vi nu firar sommar, är nåt jag kommer sakna när vi återvänder till huvudstaden. Här har vi olika ställen vi åker till för olika saker. Vi döper dem själva efter vad de gör, tex Potatisladan, Melonmannen, äggkylen och Sparrismannen.

Allt smakar gudomligt gott och extra mycket. En gurka smakar faktiskt gurka och inte bara en vattnig variant av gurka. Sen så är det så härligt att handla på detta sätt. Vi stannar till vid bordet vid vägkanten, plockar våra kassar fulla och fyller sedan kassaskrinet på bordet. Här är det hederlighet och ärlighet.

Att göra en gurksallad av dessa välsmakande gurkor lockar och jag gjorde en dressing med dillfrö. Mycket gott till både fisk och grillat kött.

Hade tre sorters gurka, inte för att det egentligen behövs, men det är så kul att testa nya saker. Hade aldrig sett citrongurka förut. Den långa är en melongurka. Visst är de vackra!!??

Det är sommarkvällar som denna jag lägger i min novemberlåda. Minnen att ta fram när det är som slaskigast och mörkast för att snabbt komma till liv igen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Jessica 5 augusti, 2014 at 19:02

    Tack! Det är så spännande hela tiden nu. Speciellt eftersom Bebben rör sig så mycket och far runt som en galning där inne i magen. Någon gång i början på dec. ska hen dimpa ner och det ska bli så sjukt roligt, magiskt, omtumlande och underbart. Men ja…kanske lite frånvaro på julbloggen såklart =)

    KRAM
    /Jessica

  • Lämna en kommentar

    Close