Följ mig:
Min dag

Jag igår på cykelfesten

31 augusti, 2014

I går gick den årliga Cykelfesten av stapeln här i vårt område. I år var jag å maken med som arrangörer så det var extra kul.

Cykelfest är, för er som inte vet det, en middagsfest som hålls hemma hos varann i ett givet område. Innan festen går av stapeln får man reda på om man ska tillaga förrätt, varmrätt eller efterrätt för sex personer inkl de själva, men inte vilka som kommer att komma. På själva festdagen träffas alla vid en plats där alla deltagare får ett schema med på vart man ska för de olika rätterna. Vid alla måltider träffar man nya gäster. Sen så cyklar man mellan husen och måltiderna – där av namnet cykelfest. Sen avslutas alltihop med en stor fest i närliggande festlokal.

Festen har pågått i 9 år i grannskapet och alltid haft den stora festen i samma lokal så i år ville vi göra något nytt, en ny festlokal. Då det inte finns några andra nära så fick vi helt sonika ta hit en lokal – det blev en båt. Därför blev det en maritim cykelfest – skepp och hoj! Är det göteborgshumor så säg! Vill ni se mer? Kolla in vår hashtag #skeppochhoj2014

Jag satsade på nånting i ”matros goes 40-tal”-väg. Rätt nöjd.

-Ja, men vad bjöd ni på då?? Nä, sörru, när man arrangerar så har man privilegiet att bara vara gäst. Fast det hade varit kul att göra någon härlig maritim rätt; sjömansbiff, landgång, glassbåt…

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Erica AKA Tomtens dotter 31 augusti, 2014 at 10:31

  Du är så sablarns snygg, Helena!

  • Svara Helena - amelia.se 1 september, 2014 at 09:26

   Men Erica!! Du är för snäll!! Tack sötaste du. Ses vi den 9.e??
   Kram

   • Svara Erica AKA Tomtens Dotter 1 september, 2014 at 22:03

    Absolut! Det missar man ju inte 🙂
    Ses vi på onsdag också?
    Kram

 • Svara Jessica 1 september, 2014 at 08:21

  Låter görskoj! Jag älskar temafester och middagar och Glassbåt hade förmodligen blivit en succé =)

  • Svara Helena - amelia.se 1 september, 2014 at 09:27

   Eller hur! Kalas är bra, men temakalas är bättre. Älskar att jobba på kläder och dekorationer till temafester. Mera sånt!!
   Stor kram!

  Lämna en kommentar

  Close