Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 november, 2014

Dockskåpsköket har fått en total make over

Köket i mitt drömjulhus har genomgått en totalrenovering. Nytt golv, nya tapeter, nytt kök med ny marmorbänk och nymålade köksluckor.

I och med att det ska vara just ett julhus så önskar jag mysifiera det hela lite. Väck med allt ljust & fräscht (eller ja, vill ju inte ha ofräscht iofs) och in med mys och värme.

Minns med skräck den korkåplast-matta som fanns i barndomshemmets kök. Inget jag tror en vanlig hemrenoverar i dag skulle slänga in men här blir kork perfekt som golv. Tunn kork klipptes till och limstiftades på. Klart på två röda.

Tapeterna ville jag ha ljusa för möblerna är mörkt röda men en tapet som andas mys i alla fall. Det blev scrappingpapper som var smårutigt i vitt och grönbeige.

Köket fick sig en ansiktslyftning med ny bänkskiva och backsplash i marmor. Det är marmorerad dekorplast som jag klippte till och satte dit. Det bästa med dekorplast är att den går att flytta, flytta och flytta igen. Det är först när den fått sitta på sin plast en längre tid som den då sitter rejält. Bra då det är lite småpilligt detta och man inte får till det i första vändan.

Luckorna målades i en grönblågrå-färg. Ville ha en färg som står i motsatta änden av färghjulet till rött, som möblerna är i. Det är en hobbylack och är vattenbaserad.

Sen när ljuset tänds i köksmöbeln blir det ju så mysigt så ja smäller av. Vill säga Tjillivippen och kliva in.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.