Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 december, 2014

Gör en tomte av en mjölkförpackning

Vem vill inte ha en tomte full av godis? Kanske en hel liter godis till och med!

Det här ett kul julpyssel som passar både stora och små. En tetraförpackning görs om till en godisgömma eller gå-borts-presentask. Tycker att tetrans sneda tak passade så väl till tomteluva så det var så idén föddes.

Det som behövs är en ren och torr tetra med skruvkork. Sen är det egentligen upp till pyssalren själv att designa sin tomte. Den kan målas eller kläs in i papper eller filt. Jag valde att göra en väldigt stram och grafisk tomte i mörkrött kraftigt papper och vit filt och bomull. Verktygen jag behövde var linjal, skalpell, sax och lim

Här är bilder från denna tomtes födelse. Jag gjorde detta lite på fri hand och tänkte “det blir vad det blir” så se detta som en utgångspunkt eller inspiration till din tomte.

Börjar med att rita av kortänden på mitt röda papper och ritar på extra flikar som får bli lim-och fästyta. Limmar fast de två takgavlarna.
Mäter ut på mitt papper två sidor och en lång flärp som ska bli luvan. Glöm inte överlappningsyta, den lilla kanten på sidorna på “kroppen”. Limmar på.

Gör en till med två sidor och en lång remsa för luvan. Innan denna sida limmas på måttar jag ut var skruvkorken ska sitta och skär upp ett litet hål. Jag måttade och skar bort lite i taget tills den kunde träs över korken. Limmar och trycker till extra mycket runt korken. Behövde skära lite till med skalpellen runt korken.
Syns dåligt här men med blyerts ritar jag hur min luva ska vara och klipper efter strecken.

Klipper till en bomullstuss och limmar på. Sen klipper jag till, i vit filt, en vit luvkant och tomteskägg i ett stycke och  limmar på.

Redo att fyllas med godis och sprida julglädje 🙂

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.