Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 april, 2024

Spara ett minne på baksidan av tavlan

Det finns minnen man gärna vill behålla och kunna återskapa. Min pappa fotade allt och alla och skapade över 100 fotoalbum som jag genom alla år älskat att titta i. Jag fotografera säkerligen mer än vad han gjorde men har jag skapat ett enda album efter 2004…? Nope! Jag slutade tydligen där för innan var jag lika duktig som han var.

Jag har sju bloggen så där hamnar många saker men den är inte lika privat som ett album i en bokhylla, som visas upp för ett fåtal om du förstår vad jag menar. vet inte om jag kommer sätta mig och skapa album för dessa 20 år jag saknar.

Men, hursomhelst, jag får väl göra något annat då. Som något från de fina resor vi gör med familjen och där minnena är många men inte fysiska. Jag har nog slutat köpa souvenirer som annars var standard. Jag får göra en egen.

Som en tavla med menyn från ett restaurangbesök i Lyon, en middag vi minns med en speciell känsla. En kväll vi alla tyckte var en av resans bästa upplevelser.

Jag hade fotograferat av menyn då och nu skrev jag av den på baksidan av en oljemålning jag köpt på loppis för nån tia.

Jag skrev först med blyerts och sedan fyllde i med vanlig svart spritpenna.

Jag hade med denna när jag var hos Nyhetsmorgon. se det HÄR.

Det blev en fin detalj i köket, gäster som kommer på besök undrar vad det är så där en mycket bra konversationsstartare och jag kan minnas tillbaka till den kvällen då äldste sonen åt lammtestiklar, maken åt blodkorv, yngste sonen såg mycket förvånad ut när han fick sin “skinka” och det var en aladåb, jag åt den spritstarkaste efterrätten någonsin som hade klassats som brandfarlig i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.