Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 januari, 2015

Det spirar. Vårlökar och fikonknoppar ger vårkänslor

Slask och blask och en tuff vecka med mycket sjukdomar och åkommor här hemma bland vuxna, barn och djur. Tror banne mig att denna vecka tar priset i baciller och tråkigheter. Ena köksbänken är numer en buffé av medikament. Allt från triangelförsedda smärtstillande till kattantibiotika via jordgubbssmakande hostmedicin. Och då har vi ju inte ens kommit in i vabruari! Nu tar vi nya tag och piggas upp av våren med lökar och knoppar – inomhus.

Små vita pärlhyacinter får nu leda vägen mot våren. Tar ut dom ur sina gräsliga plastbunkar och låter dem stå nakna i en glasform. Vackert att se rötterna och lökarna. Kan säga att barnen gillar att undersöka blommans delar. Och jorden.

När jag satte ner i glaset fick det mig att tänka på hur det liknade vårens första lökblommor som kommer upp ur snön. Ni vet de där små, svaga snödropparna som petar sig försiktigt fram genom snötäcket. Då satte jag mina ljuslyktor i glas bredvid som ett litet vårstilleben. Passande nog heter ju de runda Snöboll och den lite lägre heter Carat.

Fikonträdet tappade alla sina vackra blad i november och nu brister knoparna och små skira blad tittar ut. Hej på dej!

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.