Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 april, 2015

Först buketten plockad i trädgården

Det finns många härligheter med att bo i hus och att kunna gå ut i trädgården och plocka sig en fin bukett är nog på topp-tio i alla fall.

I går skulle vi till kompisar på lunch och jag ville ha en gåbortsbukett. Hade tänkt ta en sväng förbi blomsterhandeln men tänkte på att det faktiskt blommade en del i trädgården. Och minsann – det blev en färgsprakande och hoppingivande bukett. Ser mer somrig än vårig ut tycker jag. Barnen plockade en del maskrosor och jag försökte förklara att det inte var en passande blomma i denna bukett. Kände mig helt plötsligt blomsnobbig. De förstod inte varför en sådan fin och gul blomma inte skulle platsa. Egentligen är jag väl beredd att hålla med dem.

Påsklilja, pärlhyacint, porslinshyacint, blommande körbärskvist, forsythia, kvist från kaprifol och en blå/lila blomma jag inte kan namnet på. Och vi är inte ännu i maj. Detta är lovande. Fast det ska tydligen bli kallt på Valborg. Men det är det ju mer eller mindre alltid så det är väl ingen chocker.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.