Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 juli, 2015

Lunch i Trädgården På Spåret. Urban odling mitt på Söder.

För ett tag sedan var jag bjuden på lunch på det spännande Trädgård på spåret. Fiskars visade upp några av sina trädgårdsredskap och la mycket passande eventet i denna urbana plantering.

Jag har hört en del om denna stadsodling men inte haft vägarna förbi så nu när jag blev ditbjuden fick jag ändan ur. Sicken tur!

Dagen bjöd på strålande sol vilket då var tursamt för denna utomhusaktivitet.

Denna odling har lagts på en nedlagt järnväg på Södermalm. Tydligen ska det ha gått tåg till och från Södersjukhuset här. Platsen är väldigt hemlig och inget man ser om man inte vet vad man ska leta efter. Därför är det så himla fint att denna ideella förening gör något s bra av denna annars outnyttjade plats.

Fiskars visade upp sortimentet om än i begränsad upplaga då deras leverans stulits. Som nån sa: är det bra saker så är det ju stöldbegärligt.

Jag använder min sekatör typ varje gång jag är i trädgården. Nu fick jag lära mig att den ska slipas innan vinterförvaringen för den kan ha, med rätt behandling, leva med mig livet ut. Typ.

Hit kan alltså alla komma för att fika och njuta av härliga odlingar. Medlemsskap och kurser finnes. Ett specifikt område av odlingen är för restauranger, tex Ekstedt, som då ska kunna odla själva till sina krogar. Närodlat när det är som bäst.

Sen skulle vi gäster få prova på lite odling men tyvärr var jag tvungen att återgå till jobbet. Det blev en häftig paus mitt i arbetsdagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.