Följ mig:
Min dag

Ett dygn i Sörmland

9 juli, 2015

Nyss kom vi hem från en snabb men innehållsrik minisemester på 24h hos kära vänner i Sörmland. De har ett sött sommarhus som får en att glömma storstaden helt och hållet. Här är det ledigt och somrigt.

De sörmländska insjöarna är så vackra, söta och lite hemlighetsfulla. Stilla och tyst ligger denna lilla badsjö ett stenkast från våra vänner. Sonen som för mindre än en vecka sedan lärde sig stå på händer i vattnet är mer i vattnet än på land.

Här är hela ligan, förutom maken då då som håller i kameran. ”WOW!” sa minsta sonen när den lilla bryggan började guppa. Tänk vad lite kan vara ett stor äventyr för de små.

På väg hem från stranden fann vi en röd skatt i skogen.

Min kära väninna är jätteintresserad och duktig på trädgårdsskötsel. Det märks för hela trädgården var som ett blommande hav. Jag har ju tyvärr inte alls de gröna fingrarna. Eller tålamodet.

 

Synd att regnmätaren behövde jobba.

Sommarlovslediga tjejer med sommarlovsspring i benen.

I trädgården stod en maffig hängbjörk och bjöd på en naturlig koja. Jag börjar direkt att tänka på ”Den vita stenen” Det trädet i serien, som var som en stor koja, har jag alltid drömt om. Sitta här inne med ett gäng bullar å saft. Så mysigt.

Jag stod och vakade över den där humlan i säkert 10 minuter och fick den äntligen på bild.

När eftermiddag går mot kväll sänker sig ett väldoftande dis över grannskapet. Det vankas grillat minsann.

Köpte en STOR varm kofta nyss med tanke att det kanske inte skulle bli så varma kvällar som jag hoppats på. Tyvärr kom den redan till användning.

Sådana här kvällshimlar kan jag ta fler utav.

Barnen var lagda, mörkret föll och då åkte vuxengodiset fram – ostbrickan! Och det lilla myggljuset. Sen var myggen i alla fall för många så vi flydde inomhus för att spela spel långt in på natten. En perfekt dag! Tack käraste L & J!!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Lina 9 juli, 2015 at 20:56

    Tack själva finaste fem! Det var så härligt att ha er här ❤️

  • Lämna en kommentar

    Close