Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 juli, 2015

Framme! Äntligen på Gotland

Då var vi äntligen på plats och har haft ett sagolikt första dygn här på norra Gotland. Ömsom moln, ömsom sol men konstant semesterlugn.

Möttes i går av en härlig grillmiddag här hos svärfar och svärmor-liksom. Våra barn fann sina liksom-kusiner på mindre än 30 sekunder och det blev full fart.

Den här grillen har min svåger-liksom skapat och designat. Han är produktdesigner och skapar ting som kan ge hjälp folk i utvecklingsländer. Denna grill är helt fantastisk. Den är försedd med en batteridrivenfläkt så det går åt mindre ved och framförallt så inte den farliga röken skadar människor vilket är ett jättehälsoproblem. Elden i sin tur ger energi så det omvandlas till el så man kan ladda via USB. Och sen laddar elden/energin sitt egna batteri. Förstår ni hur bra den är??

Att sitta bakom ladan och se över fälten där lammen (det heter inte får på Gotland – lamm och lammungar är de rätta begreppen enligt öborna) Det var vindstilla och helt lugnt.

Calvadoskaka med inlagda aprikoser satt som en smäck efter den grillade middagen.

Här används skrindan som matleverans åt ena hållet och som diskvagn åt andra hållet.

I dag, efter en härlig frukost i trädgården, har det varit bad för hela slanten. Eller nja… För alla andra medans jag satt med stortröjan på och doppade fötterna som mest. Lite kinkig med temperaturen… Äldsta sonen var dock som fisken i vattnet och i vattnet mer än på land. Som vanligt. Bästa sommarkänslan när barnen helt plötsligt tystnar inne i sina badrockar och sussar så sött. Tror det är så mycket sommarlov det kan bli när man just har sådant lugn att man somnar på stranden.

Nu gör vi kväll här och ska lära barnen spela kort. Kan gå hur som helst och då äldste sonen HATAR att förlora så laddar jag med tålamod. Kan bli ett minne/trauma för livet detta… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.