Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 augusti, 2015

Snoppar fåtalet krusbär tillsammans med katt

Reser man bort på semester samtidigt som bären i ens trädgård bör plockas får man ju skylla sig själv att skörden blir rätt skral.

Detta är tredje sommaren i vårt hus och det är första gången jag lyckats plocka några krusbär över huvud taget. De har alltid ätits upp av sniglar innan jag fått chansen att ta dem. Men i år! Då lyckades jag norpa några i alla fall. Tyvärr var det så många som var ätna till hälften som hängde på de taggiga grenarna men en liten samling fick jag. Kanske en liten, liten kräm till en bakad kardemummakaka.

Hos mina föräldrar finns det många krusbuskar och det var ett väldans plockande varje år. Stora skördar som gav de härligaste krusbärspajerna. Men först skulle alla krusbär snoppas. Som barn var ju detta uttryck vansinnigt fnissigt. Ja, kanske fortfarande.

Satte mig på trappan med min lilla skörd och då fick jag sällskap av vår söta Bernhard.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.