Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 november, 2015

Gör en stämningsfull minigran som en fin ljusinstallation

Jo då! Jag har redan pyntat granen! Fast en minigran så det räknas kanske inte? Den blir fin till advent.

Jag älskar glaskupor och dekorerar gärna med dem. Vad som helst blir till små konstinstallationer under en sådan kupa. Har en stor och en mindre. Den större köpte jag för evigheter sedan i en blomsteraffär menad för att driva upp plantor med. Den mindre från Åhléns på 50% rea så där hade jag tur. Nu ville jag då göra något juligt, stämningsfullt och gärna som ljuskälla. Ljus som faller på glas ger ju ett extra sken så det är ju extra fiffigt.

För att göra min installation använde jag: En hög glaskupa, en minigran, snygg kruka, tunn batteridriven ljusslinga, mini-julkulor och inte helt oviktigt – fötter att ställa kupan på så det inte blir fuktiga inne i kupan. Alternativt att man använder glaskupa med hål i får luften att gå in och ut i.

Då min gran var rätt hög för att vara av ministorlek fick jag ta bort lite jord i botten av plantan. Satte ner i krukan och tvinnade runt ljusslingan. Denna ljusslinga är av tunn koppartråd och syns därefter väldigt lite. Ställer batteridosan bakom krukan så den inte syns men ändå lättåtkomlig så den kan sättas på och av. Knöt fast kulorna och placerad på en bricka. Fötterna runt krukan och sedan glaskupan över hela rasket. En liten egen julvärld där bakom glaset. Lyser helt magiskt vackert om kvällarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.