Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 januari, 2016

Bilder från helgen i Romme Alpin som badade i sol

Helgen blev en riktig vintersuccé i Romme Alpin, Dalarna. Klarblå himmel, gott om snö, minus 23° som lägst och bra mat och boende på Ski Lodge gjorde vårt gäng vinterglada.

Vänner frågade om vi ville haka på upp till Dalarna. Så klart!! Vi blev 4 familjer med barn i samma åldrar, som laddade för mycket skidåkning och vintersemester. Förutsättningarna var verkligen de bästa men med små barn blir det ju inte så där mycket skidåkning som förr. Första dagen bidde det två åk för mig och det var väl 200% mer än vad jag hade vågat hoppas på.

 

Den ultimata skidlunchen: gulaschsoppa. Gott för alla i familjen.

Den första dagen var det inte så mycket folk och backen var nästan orörd och jag var helt själv. Magiskt. Och skönt då det var hela 10 år sedan jag åkte utför. Bra att då kunna göra stoooora svängar och känna sig trygg. Men det var snabbt gjort att komma in i gamla takter. Älskar att åka och hoppas på att barnen blir lika bitna som jag. Om 2-3 år ser jag gärna att vi kan åka hela familjen tillsammans i backen.

After ski i fjällen är lika självklart som att någon nån gång under vistelsen ska säga “dalskidan, älskling”.

Härligt med lekrum för barnen…

… och härligt med enmans-coverband på dalmål. Får vem som helst på glatt humör! Och de små att vaggas in i sömn.

Stor restaurang med buffé kan riskera kvaliteten på maten men jag måste verkligen säga att här var det grymt gott. Buffén med “svenska smaker med inslag av Dalarna” var min favorit. Varje dag, oavsett buffé, fanns det en disk med manuell “tranchering” av kött från lokala, närliggande gårdar.

When in Rome heter det ju… vi säger When in Romme; Hot shot!

Sen var det då dags att packa bilen och köra hem igen. Alla i bilen sa “detta gör vi om!”. Tack Romme Alpin för en underbar helg och ett extra tack till all grym personal. Från incheckning, skidlärare, liftvärdar och serveringspersonal så har ni varit helt fantastiska.

Comments (2)

  • Hej! Låter härligt med en helg i Romme. Om jag fattat rätt var ni där lördag-söndag? Jag har för mig att man inte kan boka 2 dygn, utan måste boka to-sö alternativt sö-to?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.