Följ mig:
Blommor & Växter

Dr Westerlund på husbesök. Kanske för att stanna

16 januari, 2016

Här om dagen var vi över hos grannen och jag frågade rätt fräckt om jag kunde få med mig lite av Dr Westerlunds grönska. Ja, för den heter så; Dr Westerlund, denna fina lilla växt. Se det fick jag. Tack snälla grannar!

En tålig kamrat, denna doktor, som verkar trivas lite överallt. Det kan ju jag behöva, jag som har allt annat än gröna fingrar. Jag hoppas nu att alla de ställen där jag läst att Dr Westerlund ska vara en enkel växt har rätt.

Nu står hon då ändå där och förhoppningsvis ska växa till sig med rötter för att sen få planteras. Fast jag måste erkänna att jag gillar även denna bit. När den står i vatten för att slå rot. Det är riktigt snyggt och läckert.

Den gröna, yviga växten går fint i hop med pocketkransen och min nya ko med styckesschema. Tyckte kossan, eller tjur eller oxe, passade bra i köket. Kanske inte att vi kommer stycka så mycket kött men lärorikt att faktisk veta vad man äter. Och det är en sparko, faktiskt. Så alla mynt som hittas i huset läggs där i och ska bli till något trevligt – bidrag till en resa kanske.

Ett litet elefantöra står också här på tillväxt.

Så, trots att alla är friska så är vi glada för Dr Westerlunds husbesök. Kanske att hon håller bacillerna borta 🙂

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Elisabeth Widstrand 16 januari, 2016 at 21:46

  Den heter egentligen Rosengeranium och kallas DR Westerlunds blomma (inte enbart Westerlund) eftersom den världskände läkaren från Enköping (ja, faktiskt!) ansåg att den var hälsobringande att ha i sovrummet – det säger i alla fall traditionen i Enköping. Hans hus finns kvar i sta´n och där ordnas en hel del trevligheter av det s.k. dr Westerlundssällskapet! Man kan också hacka växtens blad smått och blanda i sockerkakssmet-det blir mycket gott – se nätet för recept på Geranium cake! Hälsningar, Elisabeth Widstrand

 • Svara Sam 17 januari, 2016 at 19:55

  Det stämmer! Dr. Westerlund är en mycket tacksam växt, och de växer som tusan också. Har planterat om min hur många gånger som helst 🙂

 • Svara Klara 18 januari, 2016 at 16:37

  Ja de är verkligen fina! Och doftar gott. Jag har tagit många sticklingar av dr Westerlund och min erfarenhet är att de brukar ta sig bättre om man planterar dem direkt i jord och inte rotar först i vatten. Risken är att de bara gulnar och vissnar i vatten.

 • Lämna en kommentar

  Close