Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 februari, 2016

Hemma hos mig på riktigt! Ett skämsrum

Bloggare brukar ibland få kommentarer om att det ser för snyggt ut på bilderna. Jag har inte fått det i kommentarsfält men det har händer ofta när jag möter läsare. “Var är verkligheten? Var är vardagsstöket?” Jag kan förstå tanken till viss del men jag kan ju bara tala för mig själv – jag blir inte inspirerad av stökiga hem. När du går och köper ett sprillans nytt ex av tidningen Sköna Hem så förväntar du dig inte att det ska vara stökiga diskbänkar och tandkrämsfläckiga speglar eller hur? Men varför förväntas det av bloggar? För att det är våra egna hem? Men varför vill jag visa upp det som precis ALLA redan har hemma? Sen så tar jag oftast bara närbilder och på den bordsskivan är det så klart städat – då blir det som om hela mitt hem skulle vara tipptopp. I wish!

När du bjuder hem vänner så gissar jag att du städer lite lagom och när du ska ha försäljning av ditt hem så rensar du och städar du tills du blir blå. Första gruppen som kommer på besök ska känna sig välkomna och avslappnade. Den andra gruppen ska tjusas av det luftiga, fräscha och inbjudande hemmet så pass att denne vill köpa lyan. En blogg som visar bilder från sitt egna hem hamnar väl nånstans där emellan.

Har en kompis som jobbar på inredningstidning och han hade en grym idé. Att visa upp bilden på det som är bakom kameran när den flådiga, stylade inredningsbilden tas. Där i hörnet, där alla slitna, älskade, välanvända möbler, textilier och annat ligger huller om buller men som inte är fashion enough.

Skämsrum

Har ni ett skämsrum? Det har vi! Vi har bott i vårt hus i tre år snart och ett rum glömde både gud och vi. Det ska bli omgjort på övervåningen men både tid och budget ska fixas så det låter vänta på sig. En gång per år har jag gjort ett ryck och rensat. Sen, de resterande 364 dagarna lyckas det trilla in saker där. “Oj, nu kommer det övernattande gäster – då måste vi ta bort /vad det nu kan vara/ – ställ in det i skämsrummet!” “Jag orkar inte rensa alla dessa papper nu, jag lägger dem här  s å   l ä n g e…” Känns detta igen, eller är det bara jag? Säga att det inte bara är jag!!!

Men nu tar jag av masken och blottar mig! Ta da! Här är min svagaste inredningslänk: Mitt skämsrum.

Plåtade med mobilen, gör bilden lite mörk och grynig så det inte ska synas allt för väl hur kaosigt det är. Hörnet till vänster kan jag inte med å visa för det är som scenografin till en skräckfilm. Lovar!

Alltså, detta är verkligen synd å skam. T.o.m. de stackars kaktusarna ser ju dammiga ut… Ett sådant fint rum som bara väntar på kärlek. Vi inväntar på besked från hantverkarna och hoppas på snabba ryck. För då vet ni – då blir det fyra sovrum, walk in closet, arbetshörna och frid & fröjd på torpet! Häpp!!!

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.