Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 februari, 2016

Inspiration, trendrapport & hållbarhet på tapeten

Måndag morgon börjar med ett pling i mobilen och vackra och inspirerande bilder samt årets trendrapport från Sandberg Wallpaper visas. Jag måste på en gång kolla närmare och visa för fler, er.

Det är så härligt med tapeter och det har väl aldrig varit så på tapeten (förlåt, kunde inte motstå…) som nu. Eller nu och nu – det har varit ett tag och nu börjar det bli ett självklart alternativ till den där målade fondväggen vi alla målat hemma. Jag har känt på ett gäng mönster och färgval, tagit hem prover och funderat. Inte kommit till skott riktigt. Vill känna att det blir helt rätt för måla om känns liksom både enklare och billigare än att tapetsera om, om det blir fel.

Och vet ni vad: Precis det handlar mejlet med de vackra bilderna om! Årets trendrapport handlar mesta dels om hållbarhet och bland annat har de skapat ett online-verktyg för oss att testa vilken tapet som passar oss. Då blir det inga felköp! Det verktyget är up and running den 21 februari så ni får vänta lite med era inköp efter testet alltså.

Trendrapporten finns att ladda ner och läsa här på Sandberg Wallpaper

Men nu till bilderna! Vackra stilleben och beskrivningar har gjorts för att visa trendrapportens fyra olika personligheter.

Upptäckaren Fyller sitt hem med upplevelser och berättelser i form av föremål som tagits fram av en speciell teknik eller från resor till fjärran länder. Hemmet är ofta personligt och internationellt med mönster och texturer i oväntade färgkombinationer.

Trend report spring 2016

 

Samlaren Älskar att hitta skönheten i det bortglömda och ratade och går gärna på skattjakt på loppisar och second hand. Fyller hemmet med en salig blandning av mönster, färger och föremål som har egen historia och minnen.

Trend report spring 2016

 

Odlaren Uppskattar allt som växer, blommor och grönsaker blir till hoppfulla symboler för livskraft och framtidstro. Naturen avspeglar sig i hemmet med blommande väggar och en dekor i ständig förändring beroende på vad säsongen har att erbjuda.

Sandberg Wallpaper

 

Sökaren Söker efter lugn och harmoni vilket resulterar i ett intresse för aktiviteter som yoga och mindfullness. Det avspeglar sig i hemmet som är ljust och mjukt. Dekoren är sparsmakad med några få älskade och utvalda, gärna skulpturala, möbler och detaljer.

Trend report spring 2016

Jag skulle säga att jag är Upptäckare 40%, Samlare 40%, Odlare 20% och Sökare 0%. Oj oj oj, ingen avslappnade miljö här alltså… Kanske ska jobba lite på det 😉

Alla bilder är från Sandberg Wallpaper. Fotograf Jonas Berg, styling Charlotte Ryding och Emma Fischer

Comments (2)

 • Tack för tipset! Ville bara säga att jag och mina tjejer gjorde kexchocklad-hjärtanen igår på Alla hjärtans dag. De blev supergott till vaniljglass med hallon.

  • Hej Caroline! Tack snälla för din kommentar. Blir så hjärtans glad av att höra att jag kunnat inspirera.
   Och vad supergott det där lät. Mums!

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.