Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 februari, 2016

När man omger sig med bra folk så smittar det

När jag började blogga var jag helt novis. Provade mig fram på alla sätt för jag hade inte själv läst bloggar innan jag började. Lite konstigt kanske men så var det. Snart hittade jag fantastiska bloggar som jag följde, inspirerades och imponerades av. Efter ett tag vågade jag lämna en kommentar med något trevande “hej, vad bra du är!”. Fick svar och det uppstod digital kemi. Helt plötsligt hade jag funnit nya vänner.

Efter nåt år var det en stor bloggträff i Stockholm och jag förstod att det var många från hela landet som skulle vara med. Många av dem som jag följde så jag var ju tvungen med långa kliv ta mig dit. Jag hade nu blivit bloggare på Amelia, en stor tidning men min blogg var liten i jämförelse med de andra närvarande. Har väl aldrig varit direkt blyg eller haft svårt att ta för mig men nu skulle jag ju träffa mina idoler så lite nervit var det.

Jag minns ögonblicket jättetydligt när jag står omringad av de mest kreativa och fantastiska bloggerskorna jag visste; Sofia, Helena, Helena, Karin, MalinMaria och Lina (som då var utan blogg). Att de visste vem jag var gjorde mig så varm. Om det är något bloggvärlden är så är den generös. Ja, det finns många troll i kommentarsfälten men om du är bloggare och vill växa och driva det som företag så är du helt beroende av andra. Alla hjälper varann för det hjälper även dig.

Kontakten fortsatte med dessa underbara och företagsamma tjejer och jag fick ytterligare vänner med fantastiska Gina och Mina. Detta blev en glad och kreativ grupp som senare blev The Creative Collective. En grupp som blir mer och mer sammansvetsad. Mina kollegor. Dessa tjejer var de första jag berättade för att jag sagt upp mig för att starta eget företag och de som hurrade allra högst.

I torsdags hade vi årets första träff och om det gick att ta på den energin som omgav oss så skulle den nog vara het som en potatis. Massa spännande projekt och planer diskuterades. Vi alla är enade om att 2016 är ett fantastiskt år och det kommer bli så spännande framöver.

Tänk vad lite man vet. Att några bloggkommentarer senare kunde resultera i en sådan gemenskap.

Vi åt frukost på Urban Deli på Sveavägen. Butik, café, restaurang och hotell under samma tak. Och jag som älskar hotellfrukostar gick på den fantastiska bufféen.

Jag, Helena, Helena, Lina, Gina, Karin

Nog världens sämsta frukostbild men det var i alla fall i en inspirerande restaurangmiljö.

 

Så, nu ska vi bara kavla upp ärmarna och sätta igång med vårt kreativa 2016. Hoppas ni hänger med!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.