Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 februari, 2016

5 skruvade ting till inredningen inspirerar

På den Stora Trenddagen fick vi höra att den industriella stilen med kakelväggar, rostfria bänkskivor och stora industrilampor fortfarande är helt rätt. Trots att den pågått en längre tid är det alltså fortfarande en fungerande trend.

Jag gillar denna hårda stil om man slänger in lite mjukare “fransk bistro” i potten. Jag ser framför mig kakelväggar med slitna caféstolar i trä, rostfritt stål med välanvända skärbrädor och minst en vägg eller draperi i en grön eller mörkröd färg. Typ så.

Hur som helst, den industriella stilen kan ju vara lite spännande ändå om det görs med en tvist. Med något skruvat. Tex något som man skruvar fast i köket eller i övriga hemmet. Några saker kom nyligen i min väg och jag tyckte mig se en skruvad trend. Som dessa 5:

Små sidobord som kan sättas på vad som helst som har en kant. Kommer från Navet. Skulle gärna ha en sådan i änden av vår köksbänk med olja, kryddor och mortel på. Eller till min blivande arbetshörna med pysselmaterial på.

Vem har inte tänkt “om jag ändå hade en maskin som kunde trycka ut handkrämen…”? Eller nja, kanske inte va? Men visst skulle det vara en läcker grej? Byredo kommer i mars lansera en handkräms squeezer i snyggaste italienska röda marmorn. Och här säger vi trendalert: röd marmor kommer nog som nästa marmortrend!

Byredos kläm-mojäng får mig att tänka på äppelsvarven. Gav bort en sådan i julklapp till en av brorsorna för säkert 20 år sedan. Har väl tänkt sedan dess att jag borde ge mig själv en.

Har du en gammalt tving liggande och skräpande där hemma i källaren? Grattis! Denna fann jag HÄR.

I fredags var jag ju på Antikmässan och jag har inte kunnat släppa den där bordslampan. Skulle vara så perfekt till mitt hemmakontor. Överhuvudtaget en lampa att skruva fast i bänkskivan så den kan anpassas efter vad jag gör. Ytan ska ju både vara databord och pysselbord. Denna var ju lite för dyr men liknande kommer nog komma min väg nån gång. Hoppas jag…

 

skrivbordslampa_antik

Det här med flyttbara och skruvade saker få mig att tänka på att de är menade att flytta på. att inredningen inte är helt fast utan flexibel. Det är en tanke jag gillar överlag. Att känna att inget är hugget i sten eller fastborrat i väggen. Blir enklare då, att känna att man får vara föränderlig. Det kan behövas för en sådan ombytlig person som jag…

Kommentar

  • Oj, en äppelsvarv måste väl varje välsorterat (eller borde jag säga välsvarvat?) hem inneha. Tack, hur hade jag klarat mig utan den? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.