Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 mars, 2016

Plötsligt händer det!!! Väggar ska upp och kläs in

Nu på morgonen startade vi (ÄNTLIGEN!!!) vår renovering på övervåningen. Byggledaren från våra hantverkare tog de första stegen mot vår enormt efterlängtade förändring. Det är tre sovrum som ska bli fyra och en walk-in-closet ska göras. Samt en uppfräschning av det stora rummet. Där har jag fått med maken på tåget (tack honung för att du litar på mig!) på att skapa en trävägg.

Min tanke är att ha fanér på en vägg. Vi bor i ett funkishus med många originaldetaljer bevarade och vi önskar addera på och återskapa funkis på fler ställen. Som vi redan gjort med badrummet tex. Det stora rummet har trädetaljer sedan tidigare vid fönsterbräde och elementskydd. Detta vill jag då ta vara på och fortsätta med mer i rummet.

Här är några bilder som inspirerar.

Den här fanérväggen med lister påminner om det kasettak vi har i vår hall. Det är så här jag ser framför mig hur vi kan göra här. Inte helt svårt att göra heller. Då det är stora fönster och bra med ljusinsläpp är jag inte orolig för att det ska bli mörkt i rummet. Snarare att det kommer göra det mer ombonat. (bilden är hittad i Metro Mode Homes Instagramflöde som hänvisar till Tumblr, nån som vet mer?)

trävägg_panel_sovrum

Den här magiska väggen får mig att fundera på att låta parketten fortsätta upp på väggen.

b542745d046b6ace6da5b3c41098915f

Och denna bild med fiskbensmönster på golv, väggar och tak är ju helt drömmig.

Fiskben_vägg

I den här miljön har man varvat stramt vitt och träväggar. Så inspirerande. Kanske lite mer avancerat än vad jag tänkt men det har funnit med i huvudet.

trävägg_lappat

plywood_vägg

Något som vi ser mycket av just nu är väggar med panel/lister över hela väggen. På möbelmässan duggade sådana väggar tätt i montrarna. Här är två varianter

Först så är det vägg med lister över hela väggen målade i samma färg som resten av väggen.

panel_vägg

Sedan så är det då åt andra hållet, att det är plattor upp på väggen.

vägg_panel

Jag är så taggad!!! Det är som julafton för mig. Nu händer det! Alla ska få sina egna rum, få ordning på alla saker och det kaos som varit ska det äntligen bli slut på. Eller har jag för höga förväntningar…?

 

Comments (1)

  • Åh va roligt med träpanel på väggen, det är såå snyggt! Så sofistikerat men ombonat på samma gång! Det är min inredningsdröm, ska bli kul att följa processen, har ingen aning om vad det finns för lösningar på marknaden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.