Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 april, 2016

Två funkispärlor i mitt hem

Jag fick frågan om att vara med i en artikel i en inredningsbilaga och en av frågorna var att säga två favoritplatser i hemmet. Som många andra så har jag så klart flera olika favoritplatser. Är det köket där familj och vänner alltid samlas, är det trappan ut i trädgården där vi njuter sommarfrukostar eller är det soffan där familjen myser?

Då jag vurmar, älskar och bor i funkis så måste jag nog ändå lyfta fram två funkispärlor. En är unik och i original, den andra är nyproducerad återskapelse.

Först det vackra stora och rundade fönstret i vardagsrummet. Detta var faktiskt det allra första jag såg när vi var på visning. Hade aldrig tidigare sett böjda glasfönster i ett privathem. Sedan den stenlagda fönsterbrädet med den inbyggda bokhyllan ger så otroligt mycket karaktär åt hela rummet. Så tacksam över att tidigare ägare inte målat bort trät här. Nästan alla lister, dörrfoder och karmar i övriga rum är vitmålade.

Sedan har vi ju då vårt funkisbadrum som jag fullkomligt älskar. Badrummet har vi renoverat och försökt göra så klassiskt funkis det bara går. Sökt information och läst på. HÄR kan du läsa om hela vår renovering.

Så mycket här som jag är så glad över. Färgen – att vi vågade. Ljuset från fönstret som väcker mig varje morgon. Spegelväggen av flera speglar ger en själ till rummet. Hyllan som var som gjord för väggen.

Ja, det var två små vrår av vårt funkishus. Kanske ska försöka få till bra andra vinklar av hemmet. Är inte så bra på det. Mest för att här pågår ett liv med småbarn med yviga föräldrar och väldigt sällan är magasinsnyggt… Den dag det är städat får jag vara beredd. Alltså den timma det rör sig om, inte dag!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.