Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 april, 2016

Ett 7-årskalas med familjen

I lördags fyllde vår stora kille hela 7 år. En magsik ålder. Då är det skola på riktigt, ny filmgräns, inte gratis inträde lika ofta och annat. Kanske den första milstolpen på livets väg? Jag minns i alla fall just 7-årsgränsen.

På själva dagen firade vi med tårtkalas på dagen med lilla familjen och sedan på kvällen med hitresta farmor. Menyn hade födelsedagsbarnet valt sedan länge; jordgubbstårta på eftermiddagen och hamburgare på kvällen. Satt som en smäck.

Lillebror gillade ballongerna och serpentinerna. Förstod inte varför de var tvungna att sitta så högt upp…

Dottern har fått ärva mina gamla utklädnadskläder som min mamma sparat. Det blev Madicken på en gång.

Vi tog genvägen och beställde tårta. Hur mycket jag än älskar att baka så älskar jag nog ännu mer att minimera stress. Nån som håller med???

Hade mina nya Conscious byxor från HM. Alltid älskat stora, vida byxor – passar min kropp bra. Nu hittade dessutom lillebror på en ny lek; tittut bakom byxan. Jag var som en levande gardin 😉

Härliga paket måste byggas på en gång.

Sen gick familjen och senare tändes grillen. Här skulle det brassas burgare. Kolla vad glad han är där, maken min! Nu är grillsäsongen igång.

Ingen burgare utan massa tillbehör!

Mumsfillibabba!

Sonen gav två tummar upp för sin dag. Men det bästa var ju att vänta – dagen efter hade vi Labyrintkalas för alla kompisarna. Inlägg från det med alla lekar och dekorationer kommer inom kort. Vet att många vill veta vad vi gjorde då många ska ha just Labyrintkalas. Som sagt, snart kommer det, ska bara fixa alla bilder…

Comments (2)

 • Monica Kallin-Ticconi

  Vilken härlig dag !!!
  Förstår att fädelsedagsbarnet (och även resten av familjen) var glad och nöjd 🙂
  Byxorna är fantastiska,sjukt coola……men gardinerna är snäppet värre, precis nåt sånt jag letar efter till mitt vardagsrum 😉 Nu bor jag ju lite långt bort, så ingen ide att ens fråga var de kommer ifrån, men inspiration fick jag så nu ska det letas tyg 🙂 Jag älskar gardiner, kan helt enkelt inte leva utan, men det är väldigt svårt att få gardin-inspiration
  från svenska bloggar 😉
  kram på dig,
  Monica i Rom

  • Hej fina Monica! Vet d, det där tyget bakom mig är ett tyg jag hittade på en outlet. En stubbit ingen ville ha. Det är ett Marimekko-tyg. Oblekt linne med limmad plysch/sammetsimitation på. Mönstret heter “Ananas” och är en av deras klassiker. Om du gillade mönstret kan du nog hitta det. Just detta utförande tror jag är rätt gammalt. https://www.marimekko.com/eu_en/catalogsearch/result/?q=ananas
   Och nej, gardiner är inte det hetaste i Sverige. Vi lever, trots de kalla månaderna, rätt gardinlöst 😉

   KRAM!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.