Följ mig:
Blommor & Växter Tips & Trix Vårpyssel

Ramslök – växer som ogräs nu

14 april, 2016

Ramslök var det bara för något år sedan jag blev bekant med. Ramslök är då en lök som växer vilt i vissa delar av Sverige och får blad som används som krydda. Smaken påminner väldigt mycket om vitlök och kan används som just alternativ till vitlök. Blivit väldigt poppis på restauranger på senare tid.

Svärmor kom upp från Skåne för 7-årskalaset i helgen och med sig hade hon ett gigantiskt fång av ramslök. Där hon bor växer det som ogräs. Fantastiskt!

Maken slängde ihop en fantastisk ramslöksmajonäs till hamburgarna som serverades till födelsedagsmiddagen. Blev helt sagolikt gott. Nu har vi massor av väldoftande ramslök kvar och ska frysa in dem. Lyxigt värre för oss som inte har ängar av denna häftiga lök runt knuten.

Men för dig som har ramslök i omgivningarna: Gå ut å plocka!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close