Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 juni, 2016

Klippet & bilder från Nyhetsmorgon i morse

Phu! Nu har det snart gått 12 timmar sedan sändningen i Nyhetsmorgon. En lite speciell sändning då det är nationaldag och mycket av innehållet var sänt via länk utifrån stan. Så spännande att få se och vara en del av denna intensiva dirketsända grej. Inte en lugn stund.

Men ska ta dagen från början. 05.03 väcker lillkillen mig med orden “ung-i!” dvs “hungrig”. Bara upp å göra frukost. Så min inställda väckarklockan i telefonen behövde aldrig väcka mig. Uppe med tuppen och 2,5-åringen så att säga.

Vispade grädde till tårtan och packade de sista sakerna, på med gula klänningen och hoppa in i taxin. Åker genom ett helt tomt Stockholm som badade i solsken. Så vackert. Alla borde åka genom stan i gryningen.

In i den stora, iskalla, mörka studion för att rigga mitt bord och alla saker jag hade med. Upp med en dukning. Tanken var att jag skulle ha haft ett mycket större bord och en maffigare dukning men då det var en live-spelning i studion fanns det ingen plats. Tänk om och gör bara. Det blev ett litet bord och ni som såg tänkte nog inte på det. Några tips  och pyssel fick stryka på foten, så de tar vi annan gång.

37:13 kvar till sändning! Grymma Johan Hedberg (bakgrunden) bakade snabba bakverk som var grymt goda

Sen in i sminket med en snabb kaffekopp i farten. Jag är en frukostperson men när nervositeten är så stor går det inte att få i mig något. Tar den sen.

Det är här i sminket som magin skapas. Nervositeten försvinner för jag liksom går in i en ny roll. Snyggare roll, typ.

Sen var det på med mikrofon och in i sändning. Pang tjong och så var vi igång. Här kommer klippen, sammansatt från tre olika tillfällen.

Japp, där satt den!

Första sändningen var 08.31, andra 10.10 och sista 10.49 så lite pauser blev det. Då var det gott med frukost och lugna samtal med Herman Lindkvist i “green room”.

Sen när alla kameror var avstängda kom hela teamet ner för att smaka Johan Hedbergs goda bakverk! Smarr!

Tack Nyhetsmorgon och Tilde de Paula för en helt fantastik Nationaldag. Detta gör vi om!

Sen var det en snabb taxi hem för kl 13.00 kom vänner för en grilleftermiddag. 13 vuxna och lika många barn grillade korv och mös i trädgården. Vilken tur med vädret vi hade.

Nu är jag helt slut. Mör men glad. Jag hoppas ni tyckte inslaget i Nyhetsmorgon var lika kul som jag. Hoppas även att jag kan ha inspirerat någon bara det minsta. Det skulle göra mig själaglad.

Önskar er alla en fortsatt fin nationaldag och sen härlig junivecka.

Comments (4)

 • Hej jag o mina barnbarn Klara och Nora försökte gör de fina snurrorna. Vi hade flera sorters papper men det blev inte alls bra. Vi vek o vek, klistrade o satte ihop, så långt ok men sen när vi skulle vika ut blomman gick det inte alls. Vi kunde helt enkelt inte få ut den platt. Vi följde beskrivningen noga. Flickorna, 10 år var grymt besvikna att vintern inte fick till det. Undrar vad vi gjorde för fel?

  Eva Holm Blavier

  • Hej Eva! Åh nej vilken besvikelse. Blir så ledsen av att höra detta.
   Jag ska ge mig på tre gissningar om vad som kan ha gått fel.
   1. kanske för tjockt papper. Det kan göra det lite svårare.
   2. Möjligtvis så att pappret var för kort. Måste ha en lång remsa för att cirkelns radie ska räcka till.
   3. att vecken blev för stora. till min remsa som var A4 lång, dvs 29,7 cm lång och 3 cm bred gjorde jag 1 cm veck. Hoppas dessa förklaringar kan göra att ni får bättre resultat.

   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.