Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 augusti, 2016

7 inspirerade hemmakontor. Inspo till att jobba hemifrån

Att jobba hemifrån i min arbetshörna gör att min arbetsplats är helt galen och stökig. Jag söker nu inspiration till mitt hemmakontor med ljus och lykta.

Hade jag varit en modig person hade jag här visat upp det som ska kallas min arbetsplats. Men nej, jag kan inte med det. Nästan så att jag hellre skulle visa bild på mig i bikini… nä, men nästan.

Jag har fått äga det rum som nog kan kallas övre hallen i vårt hus. Den yta som trappan leder upp till på övervåningen och den yta alla andra rum, sovrum, vetter mot. Vårt gamla matbord får agera arbetsbord men det är inte bra, har köpt bockar för att lägga en skiva på, med passande mått. “Ska bara…” köpa rätt skiva. Har fyndat mig ett rackarns snyggt arkivskåp som slukar mycket av mitt pysselmaterial. Men sen är det kaos. Allt ligger huller om buller. Limpistol under högar av papper. Tejprullar under barnens leksaker som “städats undan” på mitt bord. Symaskin under stolen. Färgtuber blandat med kameralinser. Alltså, det är sånt kaos!! Nu ska jag sluta gnälla! Dags att börja jobba hemifrån på riktigt.

Så med detta sagt. Jag har hittat bilder som jag lägger i min inspirationsmapp och tar några av dem här. Kanske att det kan inspirera nån mer?

Som jag nämnde i min lilla rapport från Formex är jag inte säker på i vilken stil arbetsrummet/hemmakontoret/arbetshörnan ska gå i. Ljust, rent och avskalat eller med färg, textilier och fyllt med kreativitet. Ja, du hör ju! Helt förvirrad!

Inspiration till att skapa arbetsplats & jobba hemifrån

Den här arbetshörnan från AnnaCates hem. Bild från lägenhetsförsäljningen. För det första: Väggfärgen är ljuvlig. Sedan faller jag för den kreativa känslan här. Det är inte stökigt men det råder kreativ lust. Och då jag kommer just behöva ha en yta som öppnar upp för pyssel och skapelse. Mycket på en och samma yta alltså.

Jag dras mot ljust blått. Är det bra för arbetet? Här ovan är en lite mer konstnärlig variant än den innan.

Detta bord från House Doctor. Rent och avskalat. Både gillar och ogillar den fasta hyllkonstruktionen. Bra för att den hjälper till med organisering men vägen om man vill ändra bordet, vrida på det eller liknande.

Men så är det då den där vuxna sidan av mig som önskar ordning och reda, att känna ett lugn med allt på sitt ställe. Som i detta vackra danska hem. För mig handlar det om att vara smart på liten yta bara…

Hur man kan enkelt skapa en inspirationsvägg visar Malin Persson. Denna arbetsplats har fått mycket snurr bland bloggar vilket är förståligt. Inspirerande. Fint fotograferat av Krickelin. Och vem vill inte ha 10 kontakter under bordet?!

Trä. Jag vill få in trä. Det är en värme som jag nog vill ha in i min vardag och arbetsplats. Kanske få in ved som här?

Det här är kanske det mest pinnade hemmakontoret. För alla som har kreativa ylen är just möjligheten att sätta upp bilder och inspiration på väggen något alla drömmer om Detta är väl drömmen som blev verklighet?

Ja, du ser ju. Jag har inte riktigt alla bitar på plats men många och stora planer. Synd bara att ytan är liten. Stay tuned 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.