Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 november, 2016

Nya kaffekoppar! Jakten avslutad efter 12 år

Äntligen nya kaffekoppar! När jag flyttade hemifrån var egna koppar något som blev viktigt för mig. Liksom vuxet att sitta med en kopp kaffe i sitt egna hem. Då föll valet på sådana där grova amerikanska diner-koppar från David Design som då hade butik i Stockholm.

De började bli rätt slitna när jag skulle flytta vidare 2004 och ville då köpa nya. Men hittade inte de rätta kopparna. Jag vet inte hur du tänker när du shoppar men för mig är det viktigt att hitta rätt. Hellre vänta och använda sönder det jag har än att mellanlanda med något som då blir slit-å-släng. Inte bra för miljö eller plånbok.

Jag å maken har på varje resa letat koppar. När vi var i Italien 2008 hade vi som mål att komma hem med riktiga cappuccinokoppar men gick bet. Jakten fortsatte medan kopparna där hemma bara blev mer å mer slitna. Tillslut blev det pinsamt att servera gäster med dem…

I somras såg vi koppar från Rörstrand, Inwhite i design av Monica Förster och vi började känna att vi hamnat rätt. Och som de sengångare vi är har vi nu ÄNTLIGEN fått ändan ur och köpt på oss så vi kan ha kafferep, afternoon tea, varmchokladmys och morgonkaffe för hela släkten.

monica_forster_inwhite_kaffekopp

Ja, jag är lite nördig på det sättet att jag gillar ha samma av en sort istället för flera av olika om inte just det är meningen.

monica_forster_inwhite_rorstrand

Varför det blev dessa koppar av alla världens koppar? Jag gillar de där stora kopparna, typ diner-variant men ville ha nättare, tunnare porslin/keramik. Cappuccinokoppar har en rundhet jag gillar men de är lite för låga och små. Sen så är det alltid värt att gynna svensk design. Ville ha en kopp som kan funka för både kaffe, te och varmchoklad. Så, nu får dessa jobba hemma hos oss och om 20 år kanske de byts ut. Häng med så får du se 😉

avsandare
PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.