Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 november, 2016

Mitt moodboard för julen 2016

Som jag skrev igår så är jag så sugen på att sätta igång med julen 2016 men jag sansar mig lite. Det jag dock har gjort är ett moodboard för hur jag vill ha min jul 2016.

Jag gör denna typ av moodboard för att ha nåt att förhålla mig till när jag dekorerar, slår in paket, pyntar och dukar. Och detta är mina önskningar så det är inte helt vad marknaden och trenderna säger. Kanske det inspirerar, kanske det känns helt uppåt väggarna fel för dig.

Okej, men hur ser jag på julen 2016 då? Kanske att jag mest nu tänker på vad jag vill välja bort från det som jag sett senaste åren. Som mitt moodboard för julen 2014 som också levde kvar förra året. Där är det det gröna som jag känner mig lite mätt på. Självklart kommer grönt in från granen och julblommorna men inte i övrigt tänker jag. Byter det gröna mot blått. Mörkt, mörk blå. En blå fylld med svärta.

Till det vill jag i år få in rött. Haft lite för lite rött senaste åren. ( om man bortser från själva julafton då den traditionella och röda julduken SKA vara med)

Formen av julstjärnan har fastnat i mig. Det är inte en blomma jag haft på topplistan över julblommor på länge. Känts mossig och tråkig. Men nu ser jag mer till formen och den är ju väldigt vacker. Får se vad jag gör med det.

Och sen har jag inte gjort slut med mässingsljusstakarna. De får åka med en jul till.

Allt detta kokades då ned i denna bild, ett moodboard för min jul 2016:

Bildkällor: Röda karamellstrutar, Julstjärnor och granris, Dukning med blått porslinBlåa grafiska paketBlå soffa och blå väggBlå vägg och träbordSlå in paket med tygIllustrerade blommorJulstjärnor i tyg

 

Comments (2)

  • Visst känns 2016 som året då julstjärnan är tillbaka?:) Jag har också tyckt den känts trist men i år är jag sugen!

  • Du ska kanske pröva på litet traditionellt julpyssel? T ex göra din egen aladåb och pressylta gjord på rimmad fläsklägg. Det är väl lite sent att rimma skinkan men lutfisken, sillen och spjällen hinner du med. Du får köpa rimmad skinka och lägga den i blöt några timmar innan du bakar den i ugn på kvällen 23 december på 125° ungefär en timme per kg tills innertemperaturen är 72°.

    God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.