Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 november, 2016

Styling i väntan på jul hemma hos mig

Jag sitter på händerna, det kan jag lova. Om jag bara vågade (vill ju inte att grannarna ska tycka att jag är mer julgalning än vad jag redan är) skulle jag dekorera med jul eller i alla fall advent redan nu. Hejdar mig och lyssnar på julmusik för det syns i alla fall inte. Så ingen ringer och anmäler mig förargelseväckande beteende…

Jag har sedan ett bra tag tagit fram mina juldekorationer (4 hela flyttlådor och några andra större saker som inte får plats i lådorna) för jobbets räkning men efter varje jobbdag har jag packat ner allt igen. Vill inte pynta för tidigt så jag inte tröttnar eller bli mätt så att säga.

Det jag gör så länge är att hålla lite lagom på dekorationer, stilleben och styling för att när jag tillåter mig att trycka på julstartknappen så ska det gå snabbt att förändra. Som på den öppna spisen jag visade nyss.

pillerfikus_helenalyth

Min älskade pillerfikus får ta plats med lite annat på bufféen. Inte helt på det klara hur jag vill ha det där vid advent och jul än. Förra året hade jag en minigran där men vill göra något redan till advent (för gran kommer ju senare i december). Och då det är en stor yta önskar jag ha något som tar för sig.

Sedan har jag en liten knasig sak för mig när jag juldekorerar. Jag plockar bort alla växter som inte är julväxter. Ja, det är inte helt smidigt för då måste de ju husera någon annan stans och skapa oreda. Det har gått bra hittills i huset då vi haft ett rum som varit “skämsrum”, där allt förvarats “så länge…”. Nu är det rummet vårt sovrum och allt annat än skämmigt så vart alla växter ska stå i en månads tid återstår att se.

Håller nu på å sätter samman mitt julmoodboard. En sak jag gjorde 2014 medan 2015 blev lite samma samma så jag gjorde inget nytt. Nu, 2016, känner jag att jag har en liiiiite annan känsla. Japp, rött ska med i matchen igen. Så fort jag får till mitt mooadboard så kommer det upp här.

avsandare
PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.