Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 januari, 2017

Dax för liljans återkomst?

Vilka mäktiga vita klockor på liljorna!

vita_liljor

Detta är rester från en bukett jag fick på nyår och det är just liljorna som hållt sig bäst och nu är som vackrast.

De här liljorna är inte av den där starkt doftande varianten, vet inte om de har olika namn och så men det spelar ingen roll – vackra är de.

liljor_vita

När resten av buketten hade vissnat och jag fick plocka ut dessa för att sätta i egen vas slog det mig hur länge sedan jag köpt en bukett liljor.

Slutet 90-tal och början av 00-talet fanns det väl inte en lägenhetsannons, ett hemreportage, en trendig butik eller restaurang, flådig hotellobby eller cool reklambyråreception som inte hade ett ENORMT fång liljor någonstans? Det var blomman nummer 1.

Och doften, oj doften!!! En liljas doft är svår att missa, den slår igenom det mest till alla allergikers förtvivlan.

Just doften av liljor är för mig ett doftminne som för mig direkt tillbaka till slutet av april -99. Det var min klass examensutställning på reklamskolan Berghs och alla fick nog minst en bukett liljor av släkt och vänner. Vid våra montrar och väggar i utställningen byggdes det upp blomsterberg som doftade extremt starkt. Det är ett kärt minne som kommer till liv.

lilja_vit

Senate tidens trend inom växter och grönt har varit höga, kraftiga krukväxter eller vaser med sirliga små tunna kvistar, gärna med bär på. Långt från dessa liljor. Kanske dax för en återkomst? Eller är jag för tidig?

Den äldre genrationen hade svårt för de vita liljorna på restauranger och i hemreportage då det för dem är en begravningsblomma. Tänk hur trender går och förändras. Som julstjärnan som fick en skjuts i denna jul efter att ha varit helt ute i flertalet år. Vad blir nästa inneväxt? Julkaktus, benjaminfikus, hemtrevnad, gerbera?

avsandare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.