Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 februari, 2017

Möbelmässans mest spännande rum – Greenhouse. För studenter och skolor

Möbelmässan, eller i sitt rätta namn Stockholm Furniture & Light Fair, är fylld med möbler, design och smarta lösningar. Men främst är det etablerade designers och företag. Då är ett besök i Greenhouse viktigt och så bra på många sätt. Här får idéerna blomma ut innan finansiärerna sätta gränser.

Några saker som drog i mig:

Jag har ett förflutet som förpackningsdesigner och detta är ju en dröm. Ungerskt brännvin med fokus på hantverket i framställandet. Det visas i förpackningsdesignen. Varje frukt är handplockad, varje etikett är handvirkad! Av Peter Herrman

Gävle universitet har haft projekt där eleverna skulle testa skapa möbler där grönt och växter skulle integreras. Det här ståbordet gillade jag jättemycket. Tänk en bar med en massa ståbord – så mycket klorofyll i baren!

I montern för projektet Now/Then av Lund University School of Industrial Design fanns det många idéer och förslag på mer hållbara ting.

Som flergångsgrillen av Oskar Malm. Många smågrillar/picknickgrillar finns i handeln men denna är med pant. Ljuvligt!

Stina Henrikssons lilla ljuslabb, Rekindle, är så fantastiskt. 20 000 ton ljus säljs i Sverige per år och 1/5 slängs bort. Här smälts de små stumparna ner och blir till nya ljus. Strålande!

Carl Malmstens skola visar alltid upp fantastiskt hantverk. Susanna Bergströms vackra bord är som ett konstverk.

Blev mycket förtjust i detta bord av Elisia Langdon. Måltider där man äter av samma fat, delar på maten, interagerar tillsammans är ju roligast. En av tacosens storheter och framgång i Sveriges fredagsmysmiddagar. Då är detta bord som gjort för umgänge. Och extra härligt att kunna ha färska örter att kunna ta av.

Klart man faller för en ryamatta i form av en söt kattunge! Denna har en djupare mening än att bara vara söt. Det handlar om utseende och hur man tolkas. Av Maja Michelsdotter Eriksson.

Om ni tar er till möbelmässan i Älvsjö på lördagen så missa för allt i världen inte Greenhouse. Mycket härlig och spännande design. Detta var bara en bråkdel.

Comments (1)

  • Så glad över Ditt inlägg och all värme och heder till Dig som även uppmärksammar Greenhouse. Är stolt mamma till Viktor, en av eleverna från Gävle högskola/Industridesign som varit med och tagit fram de spännande produkterna för växter. Så fint av Dig att uppmärksamma de unga och morgondagens design!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.