Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 maj, 2024

Häng med på en pressdag i somriga Stockholm

Hej fredag! Nu sitter jag på stan med kontoret i knät då vi hyr ut vårt hus idag för filminspelning. Jag tänkte ta med dig till gårdagen när det var pressdag för mig i stan. Eller, det var egentligen förra veckan det var pressvecka med så många visningar för hösten och lanseringar men jag hann inte då så det blev ett litet hopkok igår kan man säga. Men vi tar det från början.

Svenskt tenn fyller 100 år i år och det duggar tätt med lanseringar och jubileumsutgåvor samtidigt som det är de vanliga säsongsvisningarna. Nu var det somrig sådan med fokus på bland annat det mönster som fått namnet “Träd i blom” av Josef Frank. Nu var det frukostvisning av flertalet lanseringar, se mer HÄR.

Här har vi då “Träd i blom” på tyget. Väldigt härlig i sina friska färger och mycket rosa.

Ovanpå bordet står ännu en nyhet; en gigantisk glasvas av Carina Seth Andresson. Den kräver sannerligen sina långa blomsterstjälkar.

Hej hej.

Utställningen var som vanligt otroligt vacker och inspirerande. Denna gång var rummet indelat i flertalet rum med långa skiljeväggar. Det var som en lägenhet med hall, arbetsrum, vardagsrum och uterum. Och i uterummet står en ny lansering. Ett av de mest kända möblerna från Svenska tenn: Floraskåpet. Det har inte producerats nya sedan slutet av 1970-talet faktiskt.

Sedan gick jag bara nåt kvarter bort ihop med Hanna och Josefine till en liten pop up-shop som The table love har nu.

Så mycket fint och inspirerande till det dukade bordet.

“Men Helena, du får inte ta oss till sånt här. Jag har ju köpstopp!” sa Hanna. Förlåt…

Det är svårt när detta är som en godisaffär för oss inredningsnördar.

Vi fortsatte promenera längs Strandvägen mot Djurgården där det var nästa visning. Men då vi både hade tid och var varma pausade vi vid Djurgårdsbron.

Mycket nödvändig energi- och vätskepaus. Jisses vad varmt. Jag vet att man inte får klaga men jisses!

Sötchockspaus också.

Vi tre mötte upp de två som saknades i vår lilla grupp om fem; Mimmie och Mirelle. Vi fem hörs varje dag och stöttar varann i allt som behövs i de frilansande liv vi alla har. Man får skapa sina egna kollegor som egenföretagare.

Vår promenad slutade hos Rosendals trädgårdar där det var kalas. Nämligen ett 10-årskalas för Chamois.

Himmelskt vackert långbord uppdukat i växthuset. Så fint ordnat av Ek PR.

Om du inte känner till Chamois vid namnet så gör du det nog när du ser deras produkter och mönster.

Somrigt som bara den. Och som du vet är växthus byggda för att vara varma. Här var det högsommar.

Somrig lunch. En bit fisk med grönsallad, rostad färskpotatis med grön sparris och vitvinssås. Så oklanderligt perfekt.

En lycklig 10-åring!

Så klart det är tårta på kalas.

Jag hade helt fel skor denna dag. Allt promenerande och den enorma värmen gjorde mina fötter ömma och svullna. Så till den milda grad att jag sista bitarna fick bita mig i kinden för att inte skrika. Men men, jag får skylla mig själv. “Vill man vara fin…” och allt det där.

Lång promenad till Trendgruppen där vi fick en visning. Otroligt lyxigt med en egen visning och en oväntad effekt av att jag hade fullt upp förra veckan när det var den riktiga visningen. Kanske borde göra det till en vana ha ha.

Beckers nya kulörer som syns…

… på fönstret här. Snyggt matchat till nylanseringen av “Orkesterstolen” av Sven Markelius. Det är No Ga som tar upp produktionen av denna ikoniska stol i flertalet färger. Den första stapelbara stolen!

Och Bemz satsar på nya tyger till dina möbler från IKEA och numer även Mio.

Jag hade nu så ont i fötterna så jag var tvungen att ta mig hem. Aldrig mer snyggskor när det förväntas promenera i 30-graders värme. Men det sker ju tursamt nog väldigt sällan ha ha.

Ja det var ett svep som hette duga. Det blev inga bilder hemma för där hände det endast: ben och fötter upp mot väggen, laga middag och städa bort allt liv av oss för uthyrningen av huset.

Ha nu en fin fredag så hörs vi snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.