Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 mars, 2017

Hotel Eggers – en resa i tiden

Inlägg i samarbete med Hotel Eggers

I söndags var det som jag skrivit om inspirationsdag för influencer i Göteborg och jag bodde på Hotel Eggers. Av vad jag hade hört och sett tidigare var jag så spänd på att se detta hotell och byggnad. Alla mina förväntningar överträffades. Det är inte bara ett hotell – det är en tidsresa!

Är det inte typiskt; när man äntligen ska få sova ut, slippa få en liten (om än väldigt söt) fot i ansiktet och ett knä i ryggen av sina avkommor så vaknar man exakt samma tid ändå. Ja, det är liksom bara att acceptera och se fram emot 10 år till av tidiga mornar. Men om man ändå vaknar tidigt på ett så här vackert rum kan jag inte klaga en sekund. Bättre arbetsplats får man väl leta efter!

Snygg flaska från eventet från dagen innan. Återigen – tack Frida för underbart inspirerande event!

Hotellet är ett av Sveriges äldsta hotell som fortfarande är i drift. Märks så tydligt i inredningen och främst auran. Det andas historia överallt.

Delar av grunden är faktiskt från 1600-talet och 1700-talet så mitt rum som andades Gustavianska tiden kändes rätt. Och så lugn å fin väggfärg.

Bästa med hotell? FRUKOSTBUFFÉ! Att äta frukost själv är lyx och att ha en hel buffé att välja på är ju obeskrivligt lyxigt.

Tycker min väska passade galet bra mot mörk sammet. Kan jag skaffa en sammetskappa till våren?

Okej, jag skriver upp ett glasträd i mässing på önskelistan! Hade inte varit fel att stanna till kvällen för ett gott glas här. Nästa gång.

Det som slog mig snabbt när jag gick in på hotellet var alla dessa mönster, färger, material som på något häftigt sätt fungerade så väl ihop. Marmor, sammet, mässing, mörkt trä, mönstrade tapeter, glas, metall. Ja, måste väl funnits allt av det mesta, typ.

Och så en dash av leopardmönster ovanpå det. Downton Abbey va?

Tapet som får ett av restaurangrummen att kännas som ett uterum.

Medaljongtapeter, guldramar och höga kandelabrar. En verklig tidsmaskin.

Jag vill gå i den här trappan iförd en lång buteljgrön sidenklänning draperad från hög krage ner till släp. Ser ni det?

Tack för tidsresan Hotel Eggers!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.