Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 maj, 2023

Jag smet iväg till Tavolo. Fantastiska tre timmar

Ja det blev en liten paus i mitt jobb som basketmorsa, se HÄR, och mötte upp make och söner på Tavolo. Det kändes jättebusigt att lämna hela gänget och knasigt att kliva ur denna basketbubbla faktiskt. Hela tiden omringas jag av basketklädda ungdomar och vuxna tränare. Att då duscha i sporthall, byta om i klassrummet där vi bor och sätta på mig läppstift för att ge mig ut på stan var som en annan värld. Men desto härligare då.

Maken och sönerna är med här för att heja på syrran och ha ett litet skollov men de kör en helt egen agenda och när jag fick möjligheten att få “ledigt” så hakade jag på dem och deras middagsbokning.

Bredvid Göteborgs mest kända butik ligger Tavolo och jag har gått förbi utan att förstå vad som är där inne. Detta skulle bli spännande för jag hade inga tidigare bilder eller berättelser om det. Maken hade haft möte där på dagen och sa “detta kommer du gilla”. Han hade rätt.

Läppstift förtjänar en selfie tycker jag.

Studsiga ben in genom den hemliga porten.

Och det var med öppen gapande mun jag tittade in. Alltså wow vilket rum! Och hästhuvudet som kollar in exakt alla närvarande.

Restaurangens meny är amerikanskt italienskt. Alltså mer som italiensk mat serveras i Amerika än i hemlandet så att säga. Det fick ju då mig att tänka Chicago och maffia, vilket ledde tankarna till Gudfadern och sett visst hästhuvud i sängen… Kan det vara så???

Vi fick det bästa bordet, i mitt tycke. Precis bredvid det öppna och puttrande köket.

Denna lokal är tydligen ett gammalt garage för bilar och i två våningar. Inte mycket av det syntes nu. Kändes mer som en gammal saluhall var som helst i världen. USA, Paris, Argentina eller London? Nej Göteborg!

Det är så man ska servera drinkar! i små egna falskor ju.

Tavolo har som så många restauranger nu mer en sharingmewy. Dvs man beställer in 4-5 rätter och delar. Det är supermysig ja visst men ibland vill jag bara he min egna rätt, ha ha. Får se om sharingtrenden håller i sig.

Lillkillen som likar chips mer än livet självt var inte pigg på de goda fiskarna ovanpå. Tur för mig för de var helt magiska.

Under spaghettipommesen gömde sig en grillad bläckfiskarm. Så där som jag älskar dem med sugproppar och allt. Den kunde lillkillen däremot äta. Olika det där.

Trygg carbonara.

Så otroligt snyggt handfat vid toaletterna.

Kan inte släppa hur läckert detta är.

Efter tre goda efterrätter pussade jag mina älsklingar för att likt Askungen hinna tillbaka innan klockan slog läggdags för tjejerna.

21.55 togs denna bild. Wow vad härligt med ljusa kvällar och wow, jag kom 5 minuter innan min tid var slagen.

Nu är cupen slut för min del och idag söndag är det städning som gäller och hemfärd. Kanske att jag behöver semester för att komma ikapp med mig själv efter detta ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.