Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 maj, 2024

Tog russinen ur Göteborg

Jag var ju i Göteborg på basketfestival och var fullt upptagen med laget men hade en eftermiddag och kväll ledig ochdå ville jag maxa min Göteborgsupplevelse. Så då fick det bli detta:

 

Tjejerna hade tidig match så ja hade satt klockan på 05.30, hängt på låset vid frukosten och lämnade över stafettpinnen till två andra mammor  klockan var inte ens 08 och Göteborg låg framför mina fötter. Jag började med en promenad längs Avenyn.

Det är vid sådana här tillfällen man hinner se allt i detalj. Som vackra tulpaner.

Det var verkligen annorlunda att gå runt i kvarteren där det alltid är fullt av folk, butiker med massa kommers och ljud dessa timmar när det var helt tyst och folktomt. Rätt härligt att på detta sätt se Göteborg på nytt sätt.

When in Gothenburg… Som sagt, klockan var tidig så det enda som, i princip, var öppet var Da Matteo så jag satte mig där med en kopp och jobb.

Några timmar senrea klev jag ut och stan började vakna.

Började med en favoritbutik: Vallgatan 12. Kläder och inredning i härlig mix. Och förresten – jag har ny kamera och testar mig fram. Efter 30 år med Nikon så är det lite skakig med nytt varumärke. Men kul att testa nytt.

Glas, så vackra härliga glas. Jag behöver absolut inga alls men dessa var ju som godbitar.

Och ännufler vackra glas hittade jag på Artilleriet Kitchen.

Och en massa annat vackert men…

… bara att inspireras av. för det ska nu mer mycket till för att jag ska slå till på något. Huset redan fyllt men kanske något ändå lockar…?

Sedan mötte jag upp min man och äldste son som åkt ner för att dels träffa släkt men även se på syrrans och brorsans basketmatcher. Vi tre mötte upp min bror, svägerska och brorson. De tog med oss till Ljungman Jansson.

Härligt rustikt ställe vid kusten, inte långt från innerstaden. Fint att få lite havsstänk på sig. Ja nästan i alla fall.

Och en räkmacka. Det var väl bra russin i den Göteborgska kakan jag tog. På några få timmar fick jag till det!

På kvällen blev det modern italienare men det återkommer jag med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.