Följ mig:
Pyssel till hemmet

IKEA hack: pallen ”Sinnerlig” blev mitt sängbord

12 mars, 2017

Jag har gjort mig ett IKEA hack! Ni vet, en IKEA-produkt har fått sig en förändring och blivit till något annat eller framförallt förändrat.

I vårt sovrum har vi haft två pallar Sinnerlig som sängbord. Inte haft så stort behov av stora sängbord så att det behövde vara hela skåp men kanske liiiite mer yta skulle vara bra? Speciellt sedan vi fick sänglampor vill vi ju ha plats för böcker för att läsa i sängen.

Kan jag ge mig på och göra ett IKEA hack på pallen? Göra den i två våningar? Så klart!

Det blev en pigmenterad plywoodskiva fastskruvad på staget. Enkelt och smidigt. Då väggen bakom är just pigmenterad plywood passar detta väldigt bra just här tycker jag. Kaka söker maka.

ikea hacks diy

IKEA hack av pallen Sinnerlig

Sågade till plywoodskiva så den passade perfekt över staget. Kanske hade varit smartare att måla med pigment innan montering men jag var så ivrig att sätta fast så det blev måleri efteråt…

Vänder pallen upp å ner. Knipsade av 2 lagom längder av hålat metallband och spände över staget. Då plywoodskivan var rätt tunn och skruvarna skulle gå igenom använde jag små sk. rosetter för att få rätt avstånd. Skruvade fast nära kantstagen, så metallbanden spänner hårt och håller skivan på plats.

Målade skivan och invigde så snart det torkat.

ikea hacks diy

Härligt att skapa något eget som verkligen kan anpassas efter sina egna behov och få det att stämma in i inredningen. Verkligen så nöjd.

Då skivan fått sig en pigmentering som matchar väggen och till viss del golvet så försvinner den lite här på bilderna. Men i verkligheten är det verkligen toppen. Passar in som handen i handsken. Som om det var meningen.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Mia svensson 12 mars, 2017 at 22:27

  Hej vad har du köpt din snygga sänglampa och tycker du den är bra? Fungerar svängarmen? Med vänlig hälsning, mia

  • Svara Helena Lyth 13 mars, 2017 at 10:01

   Hej Mia! Lampan köpte jag hos Norrmalms El, vid St.Eriksplan. Lampan kommer från Örsjö Belysning. http://orsjo.com/product/pj71-wall/
   Jag är mycket nöjd. Fungerar bra för oss.

   KRAM!

 • Svara Elsa Sara 16 mars, 2017 at 10:59

  Hej Helena
  Supersnyggt sovrum! Jag ska fixa till vårt, är planen. Och då undrar jag vad du har för en sänggavel?
  Mvh
  Sara

  • Svara Helena Lyth 19 mars, 2017 at 10:56

   Hej Elsa Sara! Tack snälla! 🙂 Den sänggaveln är köpt på IKEA, 3-4 år sedan. Gillar den neutrala stilen så sängkläder och kuddar få ta för sig. OCH VÄGGEN ha ha ha!

   Ha en fin dag
   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close