Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 mars, 2017

IKEA hack: pallen “Sinnerlig” blev mitt sängbord

Jag har gjort mig ett IKEA hack! Ni vet, en IKEA-produkt har fått sig en förändring och blivit till något annat eller framförallt förändrat.

I vårt sovrum har vi haft två pallar Sinnerlig som sängbord. Inte haft så stort behov av stora sängbord så att det behövde vara hela skåp men kanske liiiite mer yta skulle vara bra? Speciellt sedan vi fick sänglampor vill vi ju ha plats för böcker för att läsa i sängen.

Kan jag ge mig på och göra ett IKEA hack på pallen? Göra den i två våningar? Så klart!

Det blev en pigmenterad plywoodskiva fastskruvad på staget. Enkelt och smidigt. Då väggen bakom är just pigmenterad plywood passar detta väldigt bra just här tycker jag. Kaka söker maka.

ikea hacks diy

IKEA hack av pallen Sinnerlig

Sågade till plywoodskiva så den passade perfekt över staget. Kanske hade varit smartare att måla med pigment innan montering men jag var så ivrig att sätta fast så det blev måleri efteråt…

Vänder pallen upp å ner. Knipsade av 2 lagom längder av hålat metallband och spände över staget. Då plywoodskivan var rätt tunn och skruvarna skulle gå igenom använde jag små sk. rosetter för att få rätt avstånd. Skruvade fast nära kantstagen, så metallbanden spänner hårt och håller skivan på plats.

Målade skivan och invigde så snart det torkat.

ikea hacks diy

Härligt att skapa något eget som verkligen kan anpassas efter sina egna behov och få det att stämma in i inredningen. Verkligen så nöjd.

Då skivan fått sig en pigmentering som matchar väggen och till viss del golvet så försvinner den lite här på bilderna. Men i verkligheten är det verkligen toppen. Passar in som handen i handsken. Som om det var meningen.

Comments (4)

  • Hej vad har du köpt din snygga sänglampa och tycker du den är bra? Fungerar svängarmen? Med vänlig hälsning, mia

  • Hej Helena
    Supersnyggt sovrum! Jag ska fixa till vårt, är planen. Och då undrar jag vad du har för en sänggavel?
    Mvh
    Sara

    • Hej Elsa Sara! Tack snälla! 🙂 Den sänggaveln är köpt på IKEA, 3-4 år sedan. Gillar den neutrala stilen så sängkläder och kuddar få ta för sig. OCH VÄGGEN ha ha ha!

      Ha en fin dag
      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.