Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 mars, 2017

Fyrklövern & Lars Wallin skapar porslinsserien Royal Dream

I torsdags visade Fyrklövern sin nya porslinsservis Royal Dream som de designat i hop med modeskaparen Lars Wallin. Det är deras andra samarbete och det är spännande att se hur porslin och tyg på något sätt kan skapa storverk ihop.

Denna porslinsservis är skapad med kronprinsessans förestående 40-årsdag i tanken. Prinsessa, fjärilar på Haga och somrig. För det är just de somriga delarna med blommor, fjärilar och grönska som föll mig mest i smaken.

Den här lilla skålen var min favorit. Mönstrad, färgerna och det helt gudomliga lilla locket med sidenbandsknuten. Jag ser ju hur skålen kan användas på flertalet sätt. T.e.x. som smyckeskrin på nattduksbordet. Något jag sa till Lars W som också gillade tanken så kanske det blir nästa grej. Kom ihåg var ni hörde det först, ha ha ha!

Jag gillade att det var ett grönt porslin. Inte så ofta just grönt syns på tallrikar. Varför inte? Det är ju så fräscht och passar så många säsonger. Kändes helt rätt.

Blomster och fjärilar var genomgående på porslinet men serien stöds också av ett mer nedtonad komplement med ett stilla silvrigt mönster av sidenband.

Vilket gudomligt bord. Så klart att klänningsmästaren skapar sådana här blomsterkreationer till sin bordsdukning. Blommor på alla längder och bredder samt söta små fjärilar här och var. De där tråkiga slaskvintern utanför fönstret glömdes snabbt bort!

Det lovades afternoon tea och så här ska just te serveras med klass: te och champagne ihop. Se där – jag lärde mig något jag borde redan ha vetat om!

Underbara Stefan Nilsson modererade eventet och skötte intervjun av Fyrklövern och Lars Wallin.

Sa jag att det var sommar här?

Triss i donnor ihop med Janeth och Anna från Fyrklövern. Tack söta ni för en fantastisk eftermiddag!

Eventet och visningen var i Lars Wallins showroom och det andades mode, haute couture, gala och flärd över hela eventet. Klart man hamnade bland klänningarna. Vi var några som pratade om detta med vackra klänningar och det stora problemet (utöver att de kostar en slant och att de kanske inte helt är formade efter ens kropp, host host) är att man har alldeles för få tillfällen i livet där man verkligen är i behov av en galaklänning. Men jag fick tips om Europas bästa person som kan färga tyger. Jag har ju världens vackraste bröllopsklänning och den skulle ju funka som galaklänning (den dag jag behöver en) fast då helst inte brudvit… Får se hur det blir med den idéen. Får väl skapa en galafest jag själv. Så brukar jag ju alltid göra; vill jag använda mina Manolo Blahniks skapar jag en cocktailfest. Så är det!

Min kära kollega Jannice matchade stolen och fjäderinstallationen med sin superläckra jacka. Grrr… 😉 Snyggo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.