Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 april, 2017

Dukning och bordsdekoration till våren med ballonger

Just nu är det riktigt lynnigt aprilväder men visst är det ljusare och våren är på gång. Då kanske en färgglad dukning och bordsdekoration kan skynda på vårkänslan ytterligare? Ett dukning och bordsdekoration som kan passa på många tillställningar i vår och sommar. Att ha mitt på bordet istället för stor bukett eller på ett buffébord som dekoration. Det är många fester nu till våren; student, examen, bröllop, födelsedags-high time, klassfester, konfirmation. Då ska vi se hur du  kan göra något riktigt festligt med enkla, snabba medel.

Dukning och bordsdekoration

Vad är mer festligt än ballonger? Inte mycket va? Klart man vill ha med dem i en glad dukning.

dukning och bordsdekoration

Att ha heliumballonger svävande över ett bord är riktigt häftigt och effektfullt men det är inte helt enkelt att fixa helium. Smidigare och billigare att då använda sådana där ballongpinnar barnen får på hamburgerkedjorna. För att få dem att då stå, som heliumballonger, så måste de stoppas ned i något kraftigt. Som blomjord.

Får att få känslan av just vår och sommar skapar jag en liten grönskande äng med kattgräs. Kan egentligen använda vad som helst som är grönt bara det känns frodigt.

Täcker botten med bakplåtspapper som får sticka upp och lägger en plastpåse ovanpå. Sätter ner kattgräsen utan kruka och fyller på med blomjord där det behövs.

Jag sprejmålade ballongpinnar rosa, samma färg som ballongerna jag hade. Blåser upp ballongerna och fäster på pinnarna. Knyter ett litet band som fin detalj. Knipsar pinnarna så de blir olika höga för att skapa dynamik i bordsdekorationen.

Lådan är fin så här men jag vill ha ännu mer vår och sommar i dekorationen så jag knipsar några snittblommor och sticker ner i kattgräset.

Och att ha en sådan här bordsdekoration som är så flyttbar är riktigt smidig. Kan göras i ordning och ställas fram när det är dax och placera på annat ställe om så önskas.

Detta var en av de sakerna jag hade tänkte visa på Nyhetsmorgon som blev avbokat av förklarliga skäl. Tar de här i bloggversion istället. Till denna hade jag tänkt de färgglada blomsterarrangemangen för att verkligen skapa färgexplosion. Imorgon kommer bordsplaceringsidé också för att verkligen toppa det hela. Den vill du inte missa!

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.