Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 april, 2017

Soffa till matbord! Kan man ha det?

Innan vi flyttade till hus hade jag en dröm om att nästa boende skulle ha en kökssoffa. Det är något väldigt rogivande att sitta i en soffa och äta frukost. Den skulle gärna vara platsbyggd och allra helst vinklad och rama in köksbordet. Nu blev det inte så, vårt kök har inte den planlösning för det.

Eller?!

När jag var på pressvisningen för Bukowskis nya utställning så såg jag deras kök och föll för deras sittplats.

Har aldrig tidigare sett en soffa vid ett bord så här. Så himla fint och jag gillar verkligen idéen med soffa på en sida och stolar på andra.

Något jag börjar fundera på till vårt kök, inte matdel där jag gillar vår lösning. Kök mår bra av kökssoffor tror jag. Att antingen kunna få vila lite så där avslappnat på helgeftermiddagen utsträckt eller sitta trångt ihop och spela kort tillsammans.

Oj, känner mig som Ernst när jag filosoferar över en soffa så här, ha ha ha!

Ja, jag ser den praktiska svårigheten men jag gillar skarpt hur det liksom blir; när du väl satt dig så har du satt dig. En middag utan spring kan ju uppskattas.

Ja, det är sådant här jag inspireras av och letar efter.

Comments (3)

  • Ja det kan man och det är så härligt, precis som du beskriver! Problemet är vilket matbord man ska ha till så att inte bordsbenen kommer i vägen när man ska slinka in och sätta sig. Det problemet har vi i köket eftersom jag ännu inte hittat något som passar. Några tips på ett litet köksbord med ben mot mitten och inte ut mot hörn/sidor?

  • Hahaha! Soffan som ett köksbord tänkte jag först när jag läste rubriken. Men en soffa vid matbordet är toppen 🙂 Det ska jag ha i mitt nästa (och mycket mer rymligare) boende.

  • Kökssoffa är ju så fint! Dock sålde vi ändå vår… Sitter man två och den ena vill resa på sig blir det lite ‘knöligt’. En stol skjuter man bara bak men sitter någon mer i kökssoffan är det inte så lätt gjort. Det blev lite för mycket “kan du flytta på dig så jag kan komma ut” och “om du lyfter rumpan lite så…”
    Men som sagt, fint och mysigt….när man väl sitter stilla 🙂

    https://emmassamling.wordpress.com/2015/09/09/kokstankar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.