Följ mig:
Blommor & Växter

Växtspa i trädgården när allt grönt fått växtvärk

13 augusti, 2017

Minns ni hur det såg ut i köket när jag kom hem från semestern? Det var en djungel och alla växter hade fullkomligt växt sig galna. Nu fick det bli ett växtspa och omplantering för vissa.

Började med att damma av min favorit, pillerfikusen. Den växer på bra men nu handlade det mest om att den blivit grå av damm. Inget levande kan ju må bra av att vara instängd av damm så det blev till att duscha och torka.

Sicket pill!!! Alla dessa små löv torkade jag av. Lovar!

Den växt som fick mig att nästan svimma vid hemkomsten var fiolfikusen som växt sig galet hög.

Tog helt sonika och knipsade toppen och satte toppen och planterade om mamman i ny, fräsch jord.   Ja, detta är ett experiment ska erkännas. Det ska bli spännande att se om jag får det hela att fungera.

Dr Westerlund, doftpelargonen, som blivit en vildvuxen buske tänkte jag att jag skulle binda upp istället för att beskära. Vet inte varför men jag ville testa det. Har ju som mål att få den stammad. Ja, jag experimenterar alltså fullt ut här, märker ni. Learning by doing, som det heter.

Sedan så utöver omplantering och uppfräschning vill jag ge min pillerfikus en ny kruka.

Denna korgkruka (kom med en julgran i vintras) tog jag i brist på annat för typ 6 månader sedan och blivit kvar. Vill få ordning på den hörnan men som alltid vill jag hitta rätt och inte skaffa något som jag vill byta ut om ett tag.

Korgen jag fyndade nu i somras och den taggiga burken innan sommaren ska få plats här tycker jag. Men vilken kruka kan passa?? Fortsätta med mörkt eller bryta av med ljust?

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Karin Stjärnkvist 14 augusti, 2017 at 22:43

  Hej!
  Jag gjorde likadant med min fiolfikus för en månad sedan. Toppen fick stå i vatten ett tag tills jag såg små vita rötter börja komma. Då planterade jag den och den ser ut att trivas mycket bra. Jag duschar bladen varje vecka och det trivs den med.
  Tack för en inspirerande blogg!

  • Svara Helena Lyth 18 augusti, 2017 at 08:53

   Hej Karin! Å, då finns det hopp alltså. Skönt att höra 🙂
   Tack söta rara.
   Kram

  • Svara Ellen malvina 22 maj, 2019 at 11:52

   Jag satte min topp i blombord direkt, borde jag ställa den i ett glas med vatten innan en tid alltså?

  Lämna en kommentar

  Close