Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 september, 2017

5 saker att pyssla med i helgen

En härlig septemberhelg står redo för oss att ta oss ann. Hos oss är det en halv skara hemma då maken och äldste sonen är bortresta. Konstigt att det känns som om vi då är få hemma. För bara 8 år sedan var vi ju endast två… Hur som helst, nu ska vi prata helgtips.

1. Höstmarknad på Skansen

Det är kanske den bästa helgen på detta halvåret för oss som bor i Stockholm för det är nämligen höstmarknad på Skansen. Har blivit en tradition för mig och oss att åka dit, njuta av allt, mumsa gudomlig mat och bara ta del av en annan värld. Läs om förra årets besök HÄR. Så klart ska vi dit och jag vet inte om det blir kolbulle eller kroppkakor… Tar nog båda, ha ha ha!

2. Sista loppischansen kanske?

Jag har dragit fram kassar från mina skämshörnor för att ta till någon bakluckeloppis och då snart säsongen är över detta kanske är sista helgen det är möjligt? Och åt andra hållet – sista chansen för att göra de där kapen man inte gjorde i somras?

Det är vårt områdes dag nu på söndag med mingel, bullförsäljning, springlopp och just grannloppis. Mest är det grannbarnen som säljer vidare leksaker, kläder, skridskor och tusentals gamla Happy Meal-prylar…

3. Baka äppelpaj med mjuk pepparkaksmix

Detta kan vara den godaste äppelpajen du har ätit. Faktiskt. Och dessutom är den så galet enkel att göra så bara det hade varit gott nog så att säga. Det är alltså äppelpaj med ett täcke gjort av mjuk pepparkaksmix. Du måste testa! Recept HÄR.

4. Ta kontrollen över fjärrkontrollen

Nu är då två herrar Lyth borta över helgen och jag är här med de minsta = de somnar rätt tidigt så jag kan få tv-soffan för mig själv. Vet så klart inte hur du har det men ofta blir det ett demokratiskt val av serie eller film på helgerna. Nu ska jag gotta mig i mina egna val. Gissa vad…?

Nu måste ju inte ens familjemedlemmar resa bort för att det ska ske – kan ju vara så att man har rullande schema och någon får bestämma en kväll var. Det har också skett här men ibland har då någon minderårig här i huset protesterat starkt…

5. Vädra och byt

Att bädda nytt är alltid en lika härlig känsla. Men att verkligen vädra täcken och kuddar rejält är ännu bättre. Det är som att sedan lägga sig i ett svalt, fluffigt och samtidigt krispigt moln. Så ut med alla täcken och kuddar på balkongen och ta fram de allra härligaste sängkläderna och byt – det är helgen värd. Sen att det blir en massa tvätt låtsas vi inte om.

Ha nu en härlig helg så hörs vi snart igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.