Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 oktober, 2017

Vardagsrumsgolvet är slipat & klart. Wow så fint!

Hurra! Vårt golv är slipat och vi kan få tillbaka vårt hem. HÄR är inlägget med före-bilder. Efter att ha sovit i källaren och bott i 1 rum å kök känns det väldigt skönt att äntligen kunna få sträcka på sig igen. Fast det måste erkännas att det var väldigt mysigt att sova tätt ihop på madrasser där nere i källaren. Barnen vill redan göra om det. Men deras längtan efter sina leksaker och rum har varit total.

Igår morse var det fritt fram för oss att kliva in i vardagsrummet. De två ingångarna från köket har varit helt igenstängda. Den en av möblerna från rummet och den andra  inplastad för att katterna inte skulle trippa in och sätta tassavtryck. Så det var med stor spänning jag och barnen klev in. Skinande och blankt golv. Och så klart mörkt. I den vackraste djupa ekfärgen, precis som vi hoppats på.

Ja, för hoppas var just det jag gjorde. Så svårt att veta exakt hur det skulle bli. Även om jag fick se tester på vårt golv vet man ju inte hur det blir på ett helt golv. Först blev jag lite överrumplad men sedan överlycklig. Så nöjd!

FÖRE

EFTER

Ni ser skillnaden va??!! Sådan wowfaktor!

Men det var en kort balsals-dans där vid första mötet för det var iväg till skola, förskola och jobbmöte.

Nu har jag ett litet jobb att lära mig allt om hur jag ska ta hand om detta golv på bästa sätt. Ska vårda och värdera det högt nu.

Tyvärr gick golvslipen hårt åt golvlisterna. Ringar på vattnet blev det med en målning av golvlisterna. Åker upp på listan av det som bör göras i hemmet. Typiskt.

Häftigt hur det skiftar. Förut var trappan mörk jämfört med golvet. Nu blev det tvärt om.

Liten förhöjning av stenskivan vid spisen blev det.

Sedan kl 15.45 började vi flytta tillbaka saker i all hast för 17.30 skulle vi bli 22 pers på middag – oktoberfest.

Riktigt taskig mobilbild men det fanns inte tid till att göra något snyggt… Det gäller att hålla i hatten och vara snabb i vändningarna. Och apropå det: om du skyndar dig så finns lite filmer från festen på min InstaStories ett tag till @helenalyth.se

Så klart blev inte rummet färdigmöblerat men så får det bli ibland. Har ju hela helg på mig, som det heter. Kommer nog fixa och trixa med möbler hitan och ditån i dagarna två. Och sen så får inte golvet täckas av mattor på 14 dagar. Kommer kännas tomt och halvfärdigt så länge.

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.