Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 oktober, 2017

Om alla frukostar var som hos ÖppetHusligheter

God morgon, söndag morgon. Väckt i ottan av lillkillen. Inget konstigt med det men då det är vintertid i dag var den där ottan snarare svinottan. För att inte väcka resten av familjen trippade (läs: han jämnfotahoppar) ner för trappan. Kommer in i vardagsrummet som fortfarande inte är möblerat färdigt efter golvslipet.

Kan man bli pigg av ett golv? I så fall var det det som hände. Är så glad över hur golvet blev så att solen inte ens nått horisonten var helt plötsligt okej.

Drömmer mig då till en färdigdukad frukost. Massa smarrig och nyttig frukostmat, trevligt frukostsällskap samt inspirerande presentatörer. Kan jag få besöka Öppethusligheter igen, den som jag var på för ett tag sedan, ordnat av min Nordinarykollega Husligheter och Mia på Tres PR.

Jag är från Stockholm, bott hela mitt liv i denna stad och är stolt över att jag hittar så bra. Men nån gång ska man gå bet… Valde helt fel sätt att ta mig dit och vädret var busigare än busigast så med andan i halsen och i blöta kläder slängdes jag in till detta ljuvliga!

Frukosten var i  Pottery Jo‘s showroom och såklart dukat med porslin från dem. Visst blir man glad av detta?!

Duktiga Maria! Kvinnan med så många järn i elden att det måste vara i storlek av en majbrasa!

 

Godheter vackert förpackat av ADD:wise. Härligheter som du använder för att addera något smart till din mat. Och tänk vad härligt att strössla sin mat med ätligt blomsterströssel

Fantastiska Jessica Frej berättade om sina steg mot sina drömmar och hur hon lyckats. Så inspirerande att ta del av och väldigt imponerad av detta enorma driv. Som när hon inte hittade den perfekta studion hon behövde för att satsa och starta sin egna matlagningskanal på Youtube – hon gjorde om hela sin lägenhet till en studio med ett enormt kök (två kylar, två frysar), liten sovvrå och en walk-in-closet. Snacka om unikt boende, ha ha.

Snyggelisnygga skärbrädor från nederländska Dutch Deluxes. Ja, varför måste en skärbräda vara en rektangel i standardmått? Stoooor rund, smal och låååååång, eller på tvärsen. Helt underbara.

Och här är jag, bild lånad från Husligheter. Och här är mina nya brillor. Fortfarande ovan vid att ha glasögon efter att ha haft en-dags-linser varje dag i evigheter. Men jag gillar’t. Vill skaffa fler att ha som accessoar.

Matströssel! Ska strössla på allt!

Idag är det födelsedagsfiranden en mass. Nu i slutet av oktober och början av november är det 6 födelsedagar i familjen så det gäller att baka ihop. Första balunsen i dag och nästa om en vecka. Tur vi alla gillar tårta, fira och  varann i släkten, hi hi hi.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.