Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 december, 2017

Vinn en köksmaskin från Kenwwood

Vinn en köksmaskin från Kenwwood i samarbete med Kenwood.

Välkomna till en riktigt snygg lucka här i nummer 18. Här kan du vinna ett bakproffs från Kenwood.

Hur går det med julbaket där ute i stugorna? Degar som knådas för hand med ömmande axlar eller med maskiner som kanske tomten skulle fått ta med sig i retur för tre jular sedan?

Då är detta den perfekta kalenderluckan för dig för nu kan du vinna en härligt, juligt röd köksmaskin från Kenwood idag!

De bästa maskinerna är de som används ofta. De som fungerar väl utan problem. Kenwood har designat och producerat köksapparater sedan 1947 så här har vi erfarenhet och ett välbeprövat varumärke.

Vem vill inte ha ett proffs i köket?! De färglada köksmaskinerna i kMix serien från Kenwood är av hög kvalitet och utgör en del av ett stort sortiment av maskiner för ditt kök. kMix serien är modern och färgglad och blir till ett konstverk på köksbänken.

Vinn en köksmaskin från Kenwwood

Nu har du chansen att vinna en röd kMix 750 köksmaskin från Kenwood, värde av 3 999 kr. För att vara med och tävla behöver du göra och svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast i dag måndag 18/12 kl 23.59.

1. Följa Kenwood på Instagram
2. Hur många rostfria tillbehör medföljer när du köper en kMix750? 
3. Vad inspirerar dig mest till matlagning?

Vinstens värdet är 3 999 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Kenwood. 

 LYCKA TILL!

Comments (44)

 • 1. Jag följer Kenwood på Instagram
  2. Skål samt 23 delar blir 24 delar!!!
  3. Att öppna det tomma eller fulla kylskåpet/skafferiet och börja skapa mat det är LYCKA! Färska och torkade kryddor från världens alla hörn är ett måste!!

 • Charlotta Hellström

  1. Följer Kenwood och dig på Instagram
  2. Om jag inte sett helt fel när jag googlar påbKenwoods sida är bunken rostfri, även gräddvispen ser rostfri ut så det är 2. De övriga tillbehören ser ut att vara i ett lackerat material. Oj så svårt men svarar 2.
  3. Kärlek till bra råvaror, min familj och resor/matlagnings teve inspirerar mig i köket.

  God jul alla

 • 1. Följer Kenwood
  2. Gräddvisp, Degkrok och Bunke finns i rostfritt stål.
  3. För mig ger matlagningen utlopp för kreativitet och inspiration till nya smakkombinationer samt en tid för avkoppling och återhämtning. Den stora behållningen blir därefter av att se min familj eller vänner njuta av den lagade maten!

 • 1. *Följer*
  2. Fyra rostfria tillbehör följer med.
  3. Jag inspireras av hur måltiden samlar familjen. En stund på dagen då vi sluter upp och stämmer av med varandra.

 • 1. Japp
  2. Fyra
  3. Att försöka utveckla barnens smaklökar och samtidigt få i dom nyttig mat. Funkar inte alltid, men vi jobbar på det.

 • 1. Följer på Instagram
  2. Skålen + 3 tillbehör till såjag säger då totalt 4
  3. Det som inspirerar mig mest till matlagning är en av mina fina kollegor, Fredrik.
  Han är väldigt mat- och matlagningsintresserad. En sådan person som läser massor kring mat, hittar recept han gärna vill prova, provar dem och delar sedan med sig till mig. Flera av mina favoriträtter idag är inspirerade av min kollega. Jag säger därför ofta att Fredrik är min inspiration till matlagning,

 • 1: följer Kenwood på instagram
  2: 3 rostfria tillbehör (ballongvisp, degkrok, k-spade)
  3: Jag inspireras mest av när familjen säger att jag lagar god mat, det får mig att fortsätta med nya recept och mycket matglädje!

 • 1 följer kenwood på instagram
  2. Medföljer skål, visp, k-spade, degkrok plus att det finns 20 extra tillbehör.
  3 inspirerar mig är olika mat-sidor på fb o instagram. Plus min hemmets kokbok från 70talet v

 • 1. Följer
  2. 4 st
  3. Det som inspirerar mig mest till matlagning är samtal om mat! Finns inget mer inspirerande än att slänga ut frågan om tips till lördagsmiddagen vid fikabordet på jobbet – och få massor med detaljerade beskrivningar på maträtter som gör att man blir sugen på viga hela lördagen åt matlagning!
  (Kan tillägga att vi är ett stort gäng på jobbet som verkligen älskar god mat… )

 • 1 följer
  2 fyra tillbehör inkl bunken
  3 att följa bloggar och läsa nya recept för att förnya såväl vardagsmaten som festmaten

 • 1. Följer på Instagram
  2. Bunken och två tillbehör (visp och degkrokar) följer med vid köp. Sedan går det att köpa flera andra tillbehör.
  3. Min mamma inspererar mig till att laga mat. Hon lyckas alltid skapa god mat av inget alls. Själv spelar det ingen roll om kylen är full, jag har svårt att se vad jag kan laga utan ett recept. Bakning hittad hon alltid på nya recept av sockerkakor och annat. Om jag vinner så ska hon få köksmaskinen, hon behöver verkligen en ny.

 • Lise-Lotte Larsdotter

  1. Följer på instagram larsdotterl
  2. 4 tillbehör i rostfritt stål medföljer. Gräddvisp, K visp, degkrok och bunke
  3. Bloggar, familj och vänner, matsidor på facebook och instagram, receptfoldrar och kokböcker! Allt möjligt som kan ge inspiration!

 • 1. Jag följer Kenwood på Instagram!
  2. Svaret är fyra rostfria tillbehör (inklusive skålen): den rostfria skålen, gräddvispen, den aluminiumbelagda K-vispen samt degkroken. (Då du inte frågade om rostfritt stål utan om rostfria tillbehör så tog jag med allt som var rostfritt, dvs även aluminiumbelagda tillbehören.)
  3. Mitt mat och bakintresse kommer från början från mamma och pappa som alltid lät oss sykon vara med och utforska i köket. I dagsläget kommer inspirationen mest från TV-program så som Sveriges Mästerkock och Hela Sverige bakar (även om det är bakning och inte matlagning). Där får man känslan av att en “vanlig” människa också kan åstadkomma mästerverk i köket. Jag inspireras även av vänners matlagning samt av olika recept som dyker upp när man googlar på de råvaror man vill använda sig av. Internet är fantastiskt! Och något som verkligen skulle inspirera mig skulle vara om en Kenwood får flytta in i mitt kök. Håller tummarna!

 • Nathalié teodorson

  1. Följer på insta (nathasmat)
  2. 3 tillbehör medföljer. (4 st om
  Skålen ska räknas med).
  3. Min uppväxt! Allt man ätit under uppväxten formar matlagningsintreSset till det är idag. Vi åt mycket husmanskost och hsde eget trädgårdsland, så det inspirerar mig att ta tillvara på säsongens tillgångar och även mycket från grunden. Älskar nytänk när det gäller husmanskost!

 • 1. Följer på Instagram (1992_marcus)
  2. Det medföljer skål, visp, k-spade, degkrok (4st) samt att det finns 20 extra tillbehör.
  3. Det gör min syster.
  Vi bor över 100 mil ifrån varandra, men är det något så är hon här på några timmar. Hon är fantastisk! Hon får mig att skratta tills jag får ont i magen av allt skratt men hon är också den som kan irritera mig mest i hela världen. Jag älskar henne ändå! Hon lyckas alltid inspirera mig.

 • 1. Följer på instagram (kaz_ek)
  2. 4 stycken (inkl bunken)
  3. Den som inspirerar mig mest till min matlagning är mina resor och min glutenintolerans .Jag gillar att prova olika typer av mat från olika länder. Jag tycker det är spännande. Att återskapa receptet tar mig tillbaka till resorna så jag gör det ganska ofta. Eftersom jag är glutenintolerant , är det inte lätt att äta på restaurangen då maten kan vara kontaminerad. Därför försöker jag göra glutenfria versioner hemma hela tiden.

 • 1. Följer på Instagram.
  2. De tillhörande skålverktygen, K-spaden, vispen och degkroken. Alltså fyra
  3. Tjejer/kvinnor som varit med i hela Sverige bakar. Vi har en av dom i stan så vi prov äter på hennes fik. Tidningar och min mor.

 • Åh, vilken fin vinst!!
  * Jag följer på instagram
  * 4 st : skålen, k-spade, visp och degkrok. Sedan finns det 20 extra verktyg att köpa till.
  * Först och främst min hunger. Men det får inte bli sån jobbig hunger som går med på att jag äter vad som helst, och är sur på allt och alla. Nej, det är en jobbig hungerkänsla, det. Sedan blir jag inspirerad av råvarorna. Herregud, när jag växte upp använde vi inget som hette kokosolja eller acai. Det finns så himla många spännande ingredienser. Ibland kan det vara lite för många godsaker att välja mellan och då blir det svårt att laga mat.
  Ha det gott!

 • 1. Följer
  2. 4
  3. Det inspirerar mig att veta vad det är för råvaror som maten innehåller. Att känna doften av bak spridas i hela huset.

 • 1 . Följer
  2. Svaret är fyra. Rostfria skålen och ballongvispen plus aluminiumbelagd k-visp och degkrok
  3. Inspirationen att laga allsidig och nyttig mat kommer till mig när jag ser fräscha råvaror fint presenterad i butik eller direkt hos odlaren eller bonden.
  En annan stor inspirationskälla är Anna och Fanny Bergenströms vackra och pålitliga kokböcker. I dessa finns hederliga husmanskostrecept till nya spännande maträtter från jordens alla hörn. Man lockas att provlagade deras recept som alltid är klockrena. Framförallt kan man känna sig säker på att recepten i böckerna fungerar och kan tillagas i vanliga hem med de hjälpmedel man vanligtvis har i ett hemmaköket. Med en KMix 750 skulle det gå ännu lättare. Man kan verkligen göra en jorden runt matresa när man läser och laborerar i Anna och Fannys kokböcker. Detta är verklig inspiration och njutning.

 • 2. Svar: 3 (K-spade, visp och degkrok för skålen är ju inget tillbehör)
  3. hunger och tillgång på ingredienser “man tager vad man haver”. Ofta har jag inte så mycket hemma så det kan bli lite konstiga rätter ibland.

 • Härlig tävling Helena, jag säger tre tillbehör och en skål i rostfritt. Härligt med bra grejer som håller länge och är lätta att diska.

  Följer förstås Kenwood och dig.

  Jag inspireras mycket av bilder kring mat och kök i sociala media, både smått och stort.

 • Jeanette Lindström

  1 : Följer!
  2 : 4
  3 : Glädjen och stoltheten jag känner när de som äter min mat njuter och visar sin uppskattning är obeskrivlig. Att ha en snäv budget gör att jag stundtals får utmana mig själv när jag får “koka soppa på en spik” och det blir supergott, då är det riktigt roligt. När vännerna som har barn med födoämnesallergi anlitar mig till deras kalasbak då flödar fantasin och inspirationen är på topp för att glädja ett barn med celiaki med riktigt goda bakverk.

 • 1. Följer
  2. Ballongvisp, degkrok, K-spade = 3 tillbehör . Rostfria skålen ” tillhör maskinen”
  3. Varje år på den Åländska landsbygden får jag en “dos” av inspiration .Ortsbefolkningen delar med av sig av sina kunskaper och egna recept. Råvarorna köps lokalt. Tomater av ” tomat- Holger” , fisken säljs nyfångad i hamnen och äggen till pannkakan av bonden. Råvarorna är pinfärska, äggulan i ägget är vackert gul, dillen är smakrik och håller i flera dagar, färskpotatisen har så tunt skal så det knappt syns. Underbart, det är som att uppleva en vacker kokbok Live! Inspiration som man tar med sig hem..

 • 1. Jag följer Kenwood på instagram
  2. 3 stycken tillbehör. En ballongvisp, en degkrok och en k-spade.
  3. Min farmor var kock och lagade alltid helt makalöst fantastisk mat och bakade de godaste bakverken jag någonsin ätit. Eftersom att farmor visste att jag var den enda av hennes barnbarn som var intresserad av matlagning och bakning så fick jag ärva hennes egna receptböcker ett par år innan hon gick bort. De är tre stycken tjocka och välanvända böcker fyllda med hennes egna skapelser, urklipp ur tidningar med anteckningar och så otroligt mycket inspiration och “glömd” kokkonst. Varje gång jag bläddrar i böckerna känner jag att jag får enormt mycket inspiration. Jag går inte alltid efter recepten till punkt och pricka, utan ibland tar jag grunden och för in den i nutid. Det känns också alltid som att farmor är med mig när jag lagar hennes mat och det gör mig alldeles varm i hjärtat.

 • Charlotte Larsson Arnrup

  1. Följer redan. ( l8.l.a)
  2.Det medföljer 3 tillbehör, k-vispen, flexi-beatern och degkroken är av rostfri metall. ( Om man räknar med skålen som också är rostfri blir det 4 tillbehör.)
  3. Jag är mycket inspirerad av alla konditorer och youtubers som jag följer på flera sociala medier. Jag får verkligen massor med idéer av att kolla på deras recept/bilder/videor och blanda dem lite eller ändra på saker för att göra bakverken lite mer spännande och annorlunda. Mest inspirerad blir jag nog av att läsa på om svåra bakverk som t.o.m riktiga konditorer har svårt att göra och sedan lyckas. Man känner sig verkligen ännu mer dragen till matlagningen och bakningen när man vet att man klarar av svåra tekniker och bakverk/rätter efter att ha jobbat riktigt länge med att lyckas t.ex. med macroner.

 • 2. Det medföljer 3 verktyg
  3. Jag söker och inspireras av nya råvaror, och gör sällan samma rätt flera gånger. Jag inspireras av recept i tidningar, har prenumererat på Allt om Mat sedan 70-talet och mer än 30 år framåt. Läst kokböcker, haft en gourmet-klubb tillsammans med likasinnade sedan 80-talet..

 • 1: Följer på Instagram mirresyr
  2: 4 st tillbehör inklusive skålen

  Inspireras, drömmer att som Ernst, Tina & Morberg vara,
  jag behöver något som det uppdraget kan hjälpa mig klara!
  Jag behöver en hjälpreda, en duglig assistent,
  som hjälper mig att få maten lukta annat än bränt
  Snart blir jag en fena på bullar, bröd och pastej,
  önskar mig så första kökshjälpen från dig

 • Hej!

  1. Följer som @vittsvart

  2. Enligt Kenwood: “De tillhörande skålverktygen, K-spaden, vispen och degkroken” = fyra stycken.
  (Beorende på hur man tolkar text och frågan blir svaret tre eller fyra, på en del sajter anses bunken vara ett tillbehör medan det inte är det på andra).

  3. Bilder av rätter och bakverk är det som inspirerar mig och det är just det – inspiration. Trots att jag bakar väldigt mycket så följer jag sällan recept till fullo utan utgår från en idé och improviserar. Jag är en av de där som aldrig provsmakar min mat innan jag serverar den för jag inbillar mig att jag förstår smaken av ingredienserna jag haft i. När jag skriver det så låter det lite pretentiöst men jag menar det inte så, snarare att jag är en idiot som inte vill smaka. Däremot är det väldigt sällan som någon maträtt som misslyckas.

  Bilderna kan komma var som helst ifrån, en tidning, Instagram, en broschyr eller en film. Det är själva tanken om rätterna som lockar. Ofta är det någon på Instagram som ger inspo till kvällens middag. Det gillar jag!

  Bakning är dock det jag föredrar att roa mig med i köket, brukar säga att jag kan baka gott – men fult, men försöker lära mig att kombinera de två (se mitt konto).

  Det skulle vara fantastiskt att vinna en Kenwood som skulle underlätta både matlagning och bakning i vår familj.
  Tack för möjligheten till vinst!

  Mvh Y

 • 1: Följer på Instagram.
  2: Gud så klurig fråga med vad en ska räkna med.. Jag säger fyra :).
  3: Vardagen inspirerar mig till matlagning. När det är både tidspress och bara spik i kylskåpet så uppkommer de mest innovativa kulinariska kreationerna.. Vissa bättre än andra men samtliga med massa matlagningsglädje :)!

 • 1. Följer Kenwood på Instagram.
  2. Till Kenwood kmix medföljer 3 tillbehör (vispen, k-spaden och degkroken) plus skålen.
  3. Jag blir inspirerad att laga mat och baka när jag tänker på personerna jag ska bjuda på något gott! Jag får visa omtanke och göra andra glada!

 • 1. Nu följer jag på instagram;-)
  2. 20 st
  3. Jag inspireras mest av det som mina vänner lagar & bakar och utav farmor, men även från receptböcker med fina bilder på rätter & bakverk! 😉

 • 1. Följer på Instagram.
  2. 4 stycken.
  3. Jag får inpiration i min mors gamla böcker. De är över 30 år gamla och där finns massor av ideer och inspiration!

 • 1. Check!
  2. Tre verktyg och en skål
  3. Som matintresserad grafisk formgivare måste jag erkänna att jag mer än gärna sätter tänderna i en kokbok. Bildligt talat. (Snudd på bokstavligt!) Recepten, bilderna och formgivningen inspirerar mig som tusan och aptiten dansar Bi bim bap!

 • 1. Följer
  2. 4 rostfria tillbehör
  3. Det som inspirerar mest till matlagning är resor & alla härliga människor som jag möter på dessa resor! Att äta nåt riktigt smarrigt någonstans i världen och sedan försöka laga samma på hemmaplan, det bästa som finns!

 • 1) Följer på instagram!
  2) 3 rostfria tillbehör (1 ballongvisp, 1 degkrok och 1 k-spade) + en rostfri bunke!
  3)
  Med två barn som nu är vegetarianer,
  behövs att jag tänker i nya ”baner”.
  Dessa matvanor ger mig ny inspiration,
  till nya recept och komposition.
  Riktigt roligt att utforska nytt sortiment
  – men saknar dock en proffsig assistent!

 • 1. Följer på insta. (carrofrisk)
  2. 4 med bunken.
  3. Mamma, mormor och min bror, alla tre är fantastiska matlagare. Sen inspireras jag av glädjen att få bjuda på något man lagt ner tid och omsorg på!

 • 1. Följer!
  2. Fyra stycken medföljer.
  3. Jag inspireras av matlagande matälskare på TV, i tidningar, bloggar och på Instagram ?

 • Hej! Min kommentar ligger och väntar på godkännande men jag hoppas att jag är med i tävlingen! Klistrar in den igen för säkerhets skull. 🙂

  Hej!
  1. Följer som @vittsvart
  2. Enligt Kenwood: ”De tillhörande skålverktygen, K-spaden, vispen och degkroken” = fyra stycken.
  (Beorende på hur man tolkar text och frågan blir svaret tre eller fyra, på en del sajter anses bunken vara ett tillbehör medan det inte är det på andra).
  3. Bilder av rätter och bakverk är det som inspirerar mig och det är just det – inspiration. Trots att jag bakar väldigt mycket så följer jag sällan recept till fullo utan utgår från en idé och improviserar. Jag är en av de där som aldrig provsmakar min mat innan jag serverar den för jag inbillar mig att jag förstår smaken av ingredienserna jag haft i. När jag skriver det så låter det lite pretentiöst men jag menar det inte så, snarare att jag är en idiot som inte vill smaka. Däremot är det väldigt sällan som någon maträtt som misslyckas.
  Bilderna kan komma var som helst ifrån, en tidning, Instagram, en broschyr eller en film. Det är själva tanken om rätterna som lockar. Ofta är det någon på Instagram som ger inspo till kvällens middag. Det gillar jag!
  Bakning är dock det jag föredrar att roa mig med i köket, brukar säga att jag kan baka gott – men fult, men försöker lära mig att kombinera de två (se mitt konto).

  Det skulle vara fantastiskt att vinna en Kenwood som skulle underlätta både matlagning och bakning i vår familj.
  Tack för möjligheten till vinst!
  Mvh Y

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.