Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 december, 2017

Vinn en stilren & användbar rund matta

Välkomna till jukalenderns 19.e lucka och här finns det skönheter till golvet från Södahl

Visst älskar man saker som kan användas på flertalet sätt!? En julgransmatta som bara används i några få veckor för att sedan ligga i förrådet är kanske inte helt smart egentligen. Denna snygga matta från Södahl är ett bra exempel på multifunktion. Ha den som julgransmatta vid jul och sedan matta i valfritt rum resterande tid på året! Sådan älskar jag 🙂

Och jag älskar att kunna ha en tävling nu med denna som vinst!

Vinn en stilren & användbar rund matta

Mattan från Södahl, värd 599:-, är 120 cm i diameter, kraftigt vävd kvalitet i 100% bomull. Gråsvart botten med vita stjärnor på.

För att vara med och tävla behöver du  svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast i dag tisdag 19/12 kl 23.59.

1. När grundades Södahl? 
3. Vad är viktigaste pyntet i din julgran och varför?

Vinstens värdet är 599 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Södahl. 

 LYCKA TILL!

Comments (28)

 • 1. 1963
  2. Viktigast i min gran är stjärnan som jag har ärvt efter min mormor. Trots att den är lite trasig kan jag inte tänka mig att byta.

  Tack för din fina blogg!

 • Företaget grundades 1963.

  Mitt viktigaste julpynt i granen är min gammel mormors handvirkade små spetshjärtan. Så otroligt mycket tid och kärlek som finns i dem gör de ovärdeliga för mig.

 • 1. 1963
  2. 4 st röda hjärtan. En för varje familjemedlem. Dock sitter de inte uppe i år pga 2 & 1/2 åring i huset. I år är alla kulor temporärt utbytta mot plast.

 • 1: 1963
  2: viktigaste pyntet i min gran är hemmagjorda jultomtar som är sneda och vinda men ändå är allra bäst eftersom mina söner har gjort dem.

 • Hej!
  1. År 1963.
  2. Egentligen allt som påminner mig själv om min egna barndom. För tillfället är det flagg-girlangen som står högst upp på måste-ha-sak i granen! Min är köpt på second hand och är utav svenska flaggor. Bästa!

 • 1. År 1963
  2. Mitt viktigaste pynt är faktiskt inte i granen utan bredvid – vår ärvda halmbock. Lite skamfilad men ett måste!

 • 1 – 1963 grundades Södahl
  2 – Den käraste grandekorationen är ett plasthjärta i rött med guldglittertexten “God Jul” i snirklig stil. Ser inte mycket ut för världen, men jag älskade den när jag var liten och klädde mormor och morfars gran varje år och nu hänger den hos mig varje år <3

 • 1963
  Kan inte välja ut ett pynt, har samlat i alla år och det är mycket minnen. Vackrast är ett grönt ägg som ser ut som ett såt fabarge ägg. Tingeling som sitter i toppen är från min och dotterns parisresa och är lite orginell sen är det en massa barndomsminnen.

 • 1963.
  Jag har ingen gran- och har aldrig haft en egen. Vill väldigt gärna- men får verkligen inte plats i vår lilla tvåa på 42kvm.
  Jag har dock köpt någon julkula per år och samlat på mig några stycken och så har jag fått en variant med bild på systerdottern i.
  Men jag kan tänka att det finaste blir de man sen får minnen av. De sambon och jag kommer köpa ihop, de våra framtida barn kommer göra och de man ärver av älskade släktingar.

 • 1963
  Julgransljusen – granen är fin bara med dem! Men magin med granen är ju hur den i ett mörkt rum skapar den mysiga julkänslan genom att julgransljusen lyser upp granens grenar och de andra hängenas färger och former.

 • 1.1963
  2. har ingen egen gran då lägenheten är för lite. men jag firar alltid jul hos mina föräldrar och där är det en fast ritual med granen. den ska in 23e, pappa ska svära när julgransljusslingan (puh!) ska upp, och sen blir det bråk mellan mig och mina vuxna syskon om vilken pynt som ska upp, hur det ska upp (ska glittret gå som en spiral eller hänga vertikalt) och vilket som ska få hänga front och vad som ska förpassas till väggen. blod svett och tårar i en timme, precis som det ska vara. varje år.

 • 1. 1963
  2. I vår gran hänger fem stora silverkulor där varje familjemedlem fått en kula och skrivit dess namn på dem. De är de finaste och viktigaste pyntet i vår gran, eftersom de representerar vår familj ✨✨

 • 1. 1963
  2. Min sons första skor hängs varje år upp i granen. Ett roligt minne av att det just var på julaftonen han lärde sig gå . Han fick också sina första skor i julklapp det året. Då i storlek 18 idag i betydligt större storlek 43…

 • 1963
  Min blivande man köpte julpynt när vi var på Liseberg (han älskar julmarknader) och egentligen matchar det inte mitt pynt alls men det är han första julgran någonsin så hans glädje är det finaste med julgranen.

 • 1963
  Det viktigaste pyntet i vår gran är toppstjärnan. En enkel silverstjärna som påminner mig om min barndoms jular på landet.

 • 1. 1963.
  2. Viktigaste pyntet för mig är det egentillverkade pyntet. Har ett par änglar jag själv sydde som liten och minns än idag hur jag kämpade med dem och hur stolt jag var över dem när de var klara. Och min 5-åriga dotter har hunnit pyssla en del julgranspynt på förskolan som numera har sina självklara platser i granen. Varje egentillverkad sak förknippas med ett kärt minne dels från min egen barndom och nu även från min dotters. Dessa prylar är helt klart ovärderliga och gör vår julgran vacker samtidigt som de påminner oss om gångna år och fina minnen.

 • 1. År 1963
  2. Mitt viktigaste pynt är smala nätta smällkarameller i guld och rött glansigt papper. De kommer från min farmor sedan pappa var liten på 30/40-talet. Smällkaramellerna har även jultomte- och änglabokmärken på sig och de har även stenhårda gamla kolor inuti. De är fantastiskt vackra och välgjorda och har alltid hängt i vår gran. Det är nästan lite andaktsfullt varje år då vi tar fram dessa smällkarameller. Och extra speciellt och betydelsefullt är det numer då varken pappa eller farmor finns i livet. Tänk att pappa som liten pojke satt och tittade på samma smällkarameller som hans barnbarn idag sitter och tittar på i granen. Jag får gåshud!

 • 1. 1963
  2. Det är mins barn julgranskulor. Vi har infört en tradition att barnen får köpa en varsin julgranskula varje år. Tanken är att de ska få dessa den dag de flyttar hemifrån. Det är en salig blandning av glittriga glassar, bilar, renhorn och porslinsfigurer.

 • 1) 1963
  2) Det viktigaste i min julgran är de små, tyska träänglar som jag fick av min farmor och farfar när jag var liten. Mina farföräldrar lever inte längre och änglarna är ett väldigt kärt minne av dem.

 • 1. Södahl grundades 1963!
  2.
  Tycker om att pynta granen med kreativitet,
  där tradition blandas med lekfullhet!
  Barnens små alster tillför granen charm
  ärvda små änglar gör stämningen varm,
  Men viktigaste pyntet är inte pyntet i sej,
  utan glädjen och minnet bakom varje grej!

 • 1963

  Det är tomtarna jag har ärvt av min mamma, som tyvärr gick bort i juletider, relativt ung. När jag hänger upp dom i granen tänker jag på henne och saknar henne lite extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.