Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 januari, 2018

Trend från Formex: STORA krukor & vaser

Ni vet hur det är, man går runt i butik efter butik och börjar se samma sak dyka upp lite överallt. Från ingenstans. Och sen så tänker man, i alla fall jag; men det är ju precis det jag letat efter. Så, där skapades en trend!

På Formex var det STORA krukor och vaser precis överallt. Att det är en trend med stora växter i hemmet har vi sett ett tag och med det kommer så klart ännu fler vackra stora krukor. Nu kommer våg två med stora krukor att ha på bord och avsattsytor och då inte med krukväxter utan med snittblommor. Eller varför inte torkade blommor. Känner mig ytterst trendig som hade eterneller i min julstyling (lägger den bilden längst ner för dig som inte kommer ihåg)

Ska vi se hur lite av det jag hittade såg ut på Formex? Klart vi ska.

Trend: stora krukor & vaser

Tine K visade precis just detta. Stora krukor att ha på golv samt ha på bord. Vackra som detalj även tomma. Eller varför inte ha sina plädar i de allra största…?

En stor vas i vacker keramik från Ib Laursen. Det jag gillar så mycket med denna trend är att man inte behöver fiffla så mycket små stilleben med en massa små pryttlar utan en vas och det är nästan färdigstylat.

Eller som här från Broste Copenhagen. Några få, rejäla ting.

Tror de här krukorna var bland favoriterna hos många av mina bloggkollegor. Såg krukorna från Broste Copenhagen dyka upp i flera flöden.

House Doctor hade så klart rejäla krukor och om man vill göra dem ännu större kan de ställas på piedestal. Stort ska det vara!

En ensam kraftig vas på bordet hos Artwood. Sött med de blyga hortensiorna som tittar upp där.

Keramikkrukorna från dbkd har gjort succé. Nu finns en ny färg samt storlekar. Se bara på den där BAUTAkrukan i bakgrunden. Mina barn skulle kunna gömma sig i dem…

Keramikproffsen Paradisverkstadens vackra vaser/krukor, som syns i bakgrunden här, visade även ett gigantiskt keramikägg. Älskar allt som är antingen överdimensionerat eller mini-mini. Det händer ju något då!

Vill du se lite mer från mitt besök på Formex? Kolla då HÄR på mina favoriter.

Ja, och så var det där med torkade blommor och växter.

Här är då min lilla styling från julafton. Älskar kupor men blommor mår inte jättebra utan luft så då ville jag ha torkade blommor vilket jag hittade en fin bukett av. Nu “lever” de vidare så klart och jag önskar hitta en STOR vas till dem på min öppna spis. Gärna i färg och inte glasklar. Ja, jakten går vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.