Följ mig:
Helgtips

6 saker att pyssla med i helgen

19 januari, 2018

Då var det fredag och en helg ligger framför oss. Jag är hemma och vilar upp mig idag efter en basilusk som tog över magen men helgen kommer bli frisk.

Fått höra att mina helgtips är uppskattade och saknade så då blir det bot och bättring på uppdateringen av dem. Ska posta dem mer regelbundet här på bloggen. Var ett tag sedan jag hade just helgtips-inläggen då julen kom emellan så att säga.

Så vad ska vi ta och göra denna helg då tycker ni? Vad sägs om detta:

1. Mjukstarta varmt

Nu när vintern äntligen (iaf för oss i Stockholmsområdet) visat upp sig så är det så mysigt med en varm och mild frukost. Som en gröt.

Och med vintern behövs även vitaminer. Så vad sägs om en blåbärsgröt med valnötter och kiwi? En frukost som är god och vacker.

 

2. Ordning och reda

Kanske läge att sortera upp det gamla och planera för det nya? Jag har tidigare pratat här om att jag rensat, slängt och sorterat bland möbler och ting. Nu kvarstår alla dessa papper. Vilka är viktiga, vilka är bara att slänga? Det blir många högar. Behöver sortera.

Har sett attt många besökt ett 5 (!) år gammalt inlägg där jag tipsar om hur du kan göra bokmärken/markeringar till din kalender och anteckningsbok. Kanske är så att det är flera än jag som är i sorteringstagen? Läs mer om hur du gör dem HÄR.

 

3. Besök Scenkonstmuseet (om du är i Stockholm)

Under jullovet var vi på Scenkonsmuseet och det var en sådan fantastisk upplevelse. För oss vuxna fanns det så mycket att ta dela av, lära sig, fördjupa sig i och minnas mycket av de serier, pjäser, modern musik och musik från barndomen. För barnen fanns det mängder av samma med verkstad, utklädande och testa på. Ett riktigt bra museum där timmarna bara försvann. Så här beskriver museet själva: På Scenkonstmuseet kliver du in i teaterns, dansens och musikens värld – framför och bakom kulisserna – genom nedslag i nutid och i historien. Vi vill väcka din nyfikenhet, fördjupa dina kunskaper och öka insikten om din egen skapande förmåga.

Filmade intervjuer med Laleh och Max Martin fick mig att sitta och imponeras i flera minuter. Vilka konstnärer, på så olika sätt. Ja, gå dit och hitta din konstart att lära dig mer av.

 

4. Koka apelsinmarmelad

Förra helgen tog mig an alla de apelsiner som blivit kvar från jullovet. Några nya blodapelsiner hade också tillkommit. Det skulle bli apelsinmarmelad. Förrådet från tidigare kok var slut så det var dags. Använde DETTA recept.

 

5. Följfredag

I sociala medier finns ett uttryck som heter följfredag, dvs att man tipsar om andra konton/bloggar man bör följa. Tänkte lägga till det i mina helgtips då de just läggs upp på fredagar.

 Living by W – Weronica driver en ljuvlig blogg med så mycket inspiration att datorskärmen knakar i fogarna. Färger, former och personligt. Och det finns väl ingen som är en sådan rackare på att hitta loppisfynd och kap? Tack Weronica för allt ljuvligt du bjuder på.

foto:  Living by W

 

6. Lyssna hela helgen

Upptäckte gruppen Stockholm Noir för inte så länge sedan och älskar deras rätt mörka och dansvänliga musik. Enda jag vet är att det är ett svenskt musikkollektiv som startade 2016 men inte mer än så. Nån som vet mer?

Här är två låtar värda att ha på repeat. Titta inte på videorna, den första är bara en bild och den andra – inte lika bra som musiken!

Önskar dig nu en fin och ledig helg. Och framförallt en frisk sådan.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Magda 22 januari, 2018 at 06:54

    Vilket härligt helgsvep! Man blir glad 🙂

  • Lämna en kommentar

    Close