Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 februari, 2018

Miss Della, Byggfabriken, kundlunch & vab

I tisdags var det en dag jag nog sent ska glömma. Så många känslor och upplevelser på några få timmar är det nog svårt att få in egentligen.

Dagen började med en febrig och ynklig son i sängen bredvid mig. Det är här småbarnsföräldrar är de som borde regera här i världen för den krishantering och de snabba beslut vi kan ta är en urkraft. Snabb överläggning med maken hur våra scheman , möten och dag ska styras om. Han tar vab förmiddag och jag eftermiddag. Nu snabbt iväg och ta tag i dagen!

Ett viktigt event startade dagen. Vid en frukost på Berns ihop med Mrs Mighetto (Malin Mighetto och Anna Sylvan) och Hjärnfonden lanserades ett nytt print; Miss Della.

Miss Della är ett nytt print som lanserades i går på Alla Hjärtans Dag från fantastiska Mrs Mighetto som de gjort med tanke på en liten flicka som heter Della.

…I taket lyser stjärnorna och glitter regnar ner i Miss Dellas bruna lockar. Hon dansar i takt till låga toner och hennes oövervinneliga styrka fyller rummet. Tiden stannar och Miss Della sprider magi, idag är det glitter och fjärilar. Här och nu är alla tillsammans och kärleken besegrar allt.

Della är dotter till Ditte (sitter med lilla Duni i famnen här ovan) och föddes med en cp-skada. Beskedet kom redan när hon låg i magen. Della förstår och känner så mycket, men har aldrig kunnat prata, inte heller kunnat gå. Della lever på begränsad tid med sin mamma och pappa. Begränsad tid med sina syskon.

Ditte berättar så fint i sin blogg om deras vardag med Della och hennes två syskon.  Dittes och Mrs Mighettos vägar korsades och idéen om ett print med tanke på att bidra till forskningen om hjärnan. 25 kr per såld poster går oavkortat till Hjärnfonden och deras arbeta med forskning kring sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan.

Emelie från Hjärnfonden berättade om verksamheten och arbetet.

Della är en av tusentals barn som föds med en skada. Hon är symbolen för familjer som lever i ständig oro över sitt sjuka barn, rädslor omöjliga att förstå, men framför allt lever de med obeskrivlig kärlek till sitt eget mirakel.

Med ett snurp i hjärtat och klump i halsen tårades ögonen. Vilken kamp!

Fina, söta Miss Della var med oss hela frukosten.

Dessa takkronor. Fantastiska och så mäktiga. Och de betyder lite extra för mig då jag och mitt hjärta gifte oss just här på Berns.

Berns är inte bara restaurang och festplats det är även ett hotell så här finns kanske den bästa hotellfrukosten. Allt man kan önska. Tex grädda egen våffla. Det är proffsigt det!

Och så klart nyttiga vitaminer också.

Hotellfrukost när den är som bäst. Och – då det var semmeldagen fanns det så klart minisemlor.

Härliga bloggerskor att samtala med. Här är ljuvliga Elin/Studio Elwa som agerar barnvakt till två godingar. Många nya ansikten och bekantskaper för mig. Brukar oftast träffa bloggkollegor i samma nisch som jag och nu fick jag träffa några fantastiska bloggerskor jag inte träffat men följt och beundrat. Satt bredvid Jasmina Bylund vars hem är en dröm. Hon bjuder alltid på så mycket fantastisk inredningsinspo från sitt hem.

Tyvärr tvungen att rusa från detta härliga gäng då jag hade en vab att komma hem till och saker att hinna med innan. Första stoppet var till Byggfabriken, en favoritbutik.

Hade några sista attiraljer att köpa till ett av de roligaste projekten jag har haft. Svårt att slita mig här ifrån, som en godisbutik för mig.

Sedan iväg igen för att ha ett lunchmöte med Cervera som jag samarbetar med. Roliga projekt på gång som jag tror ni kommer gilla.

Lunch på Gast. Underbart ställe med både god mat och inspirerande inredning. Rosa kakel – snyggt!

Kalt, stramt och ombonat på samma gång.

Linssoppa är perfekt för snöblaskiga dagar i februari. Och just det – mitt löfte om vegetariska luncher går jättebra. Vad enkelt det var att ställa om.

Skapa din egna ljusstake av rinnande stearin. Det ska jag absolut göra!

Om jag inte hade behövt rusa från detta möte hade jag gärna stannat och klämt minst en av dessa minisemlor. Men, hem till feberyrande son.

Där i soffan har han bäddat ner sig i sitt stora täcke. Så rosig om kinden och så gosig. Han som aldrig är sjuk visste inte vad han skulle göra nu när han inte fick vara i skolan. “Ditt uppdrag nu är att bara ligga still, blunda, sova och dricka vatten” sa jag. “Okej, då gör jag det!”

Med tanke på Miss Della och hennes historia några timmar tidigare är nån dags vab ingenting. Vi vet att hälsan kommer åter, att vår vardag kommer återgå till det vanliga och alla studsar vidare. Så är det inte för alla och det är något man verkligen ska vara tacksam över och ödmjuk inför.

Medan han slumrade kunde jag färdigställa mitt jobb. Med mig från Byggfabriken fick jag vacker klöverplåt. Har så länge älskat klöverplåt men sällan fått till något med det. En variant på Ängsvas har jag gjort. Men nu så, nu var det dags på riktigt. Fram med metallsågen. Tror ni kommer gilla slutresultatet.

Målade även några gubbar. Och ja jag till och med använde symaskinen. Så många moment på samma uppdrag. Älska på det!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.