Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 december, 2020

En julig girlang av gammalt godispapper – jo då!

Kan man göra en julig girlang själv som inte kostar något? Så klart du kan. Om du ändå ska smaska godis i jul så kan du spara de vackraste omslagspapperna och göra små rosetter av dem och sätta på tråd. Blir en fin girlang som kan hängas i granen, dekorera fötter eller skåp med. Eller kanske sätta på paket? Ja, det är fritt fram att göra vad du vill så klart.

julig girlang

Om du följt mig så vet du nog tre saker om mig: jag gillar att pyssla, jag gillar julen och jag gillar återbruk, dvs använda sånt du redan har eller kanske till och med skulle ha slängt. Kan det vara så att julig girlang checkar in på alla tre punkter? tror det va?

julig girlang

Det är ju också liksom win win här – du måste ju äta godis för att pyssla en julig girlang. Hur bra är inte det då?

En julig girlang av gammalt godispapper

Gör så här: Detta funkar bäst på vaxade papper, de godispapper som är helt av prasslig plast/folie funkar men inte lika bra. Sitter så klart fast när de knyts med band runt.

Sträck ut pappret och vecka ihop den på längden och tryck till så den blir smal samt får en midja. Vrid pappret hårt ett varv och pappret låses. Gör flera stycken, så mycket du har/kan äta upp. Ta sedan ett långt bomullsnöre och knyt fast papprena med jämna mellanrum. Dra sedan ut ändarna på de veckade papperna så det blir vackra rosetter.

Här har jag samma sorts karameller men det kan bli himla festligt med flera olika sorter karameller och färger. Det är bara att börja spara karamellpapper.

Här kommer några fler tips på enkla och nästan gratis julpyssel:

Torka apelsiner & gör krans
Krans av en gammal pocketbok
Krans av gamla värmeljuskoppar
Ljuslykta av stålgalge & eukalyptus

Hoppas du blev inspirerad till att julpyssla och skapa återbruk.

Comments (1)

  • Bra tips, älskar Mariannegodis så det blir inga problem med att samla in godispapper. Jag gjorde liknande pynt med Geishapapper för några år sedan. Kan det varit du som bjöd även på det tipset månne? La då ut papperet platt. Tog sedan tag i mitten på papperet och vek kanterna neråt så att det blev som en klocka som hängde neråt. Satt snöre högst upp och hängde i gran och senare i påskris. Så fint med det rosa papperet. Även Fazers blåa choklad har fint papper för detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.