Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 juli, 2013

Sommarens godaste dessert – pannkakor med tillbehörsbuffé

Om jag får säga det själv så är jag grym på att steka pannkakor. Och gör det gärna ofta. Favvistillbehöret är äppelmos och strösocker men nu på sommaren finns det inget godare än att fylla en pannkaksrulle med färska bär. Vilken pangrätt!

Gjorde pannkakor i går med knoddarna och adderade sommaren i rätten med jordgubbar, hallon, blåbär och nektariner. Äppelmos, drottningsylt och strösocker fick också vara med. De små blev otroligt förtjusta i alla bären och vilka fina färger det blev. Det är superkul att bygga upp en buffet av tillbehör. Som en efterrättstaco typ. “På nästa pannkaka vill jag ha sån, sån och sån.” 

Det finns många pannkaksrecept men det jag har hållt mig till i alla år är 3+3+6.

Ingredienser
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
ca 0,5 tsk salt
smör till stekning

Gör så här: Häll mjölken i en stor bunke och knäck i äggen. Vispa samman. Häll i mjöl och vispa mellan varven så mjölet löses upp. Salta. Lägg en klick smör i en väldigt het stekpanna och häll i ca 1 dl i pannan. Knepet i en god gräddning är smöret. Det ska vara rikligt  tycker jag, det är då man får frasiga fina pannkisar! Vänd, med en långsmla stekspade, när undersidan fått fin färg och ovansidan är torr. Blir ca 10 pannkakor.

SparaSpara

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.