Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 augusti, 2018

Tillbaka i vardagen men var ska dagen börja?

Världens längsta sommarlov är nu över och vi har landat hemma. Från noll krav och tidsschema slängs jag direkt in i spännande jobb och deadlines. Så tacksam över det så klart men det är verkligen från 0 till 100 på millisekunden.

Natten till måndagen klockan 03.04 kom vi hem från Gotland. En turné på 35 dagar där vi besökt Grekland, Skåne och Gotland (om man tar bort de 20 timmar vi var hemma efter vår greklandsluff för att tvätta och packa om) Jag räknade ut att jag sovit i 12 sängar denna sommar så gissa om det var skönt att landa i sin egna säng där mitt i natten.

Efter en rätt kraftig nackspärr känns det skönt med min säng som är rätt för mig. Lagom hård, lagom mjuk så att säga.

Vardag!

I morgon har fritids öppet på skolan så de stora har vänner och aktiviteter att se fram emot, den lille har varit på förskolan redan i två dagar och jag å maken är igång med besked. Som sagt, full fart på direkten.

Men hur börjar man när sommaren bara har bjudit på tankeverksamhet i form av “vilken strand ska vi välja idag?” och “vad blir det till middag?”. Det enkla livet.

Jag lever kvar med alla fina minnen och de tusentals bilder som nu finns överladdade. Är det något jag ska dela med mig av eller vill man sikta framåt? Tips från resmål vill jag så gärna dela med mig av så det får ni vare sig ni vill eller inte, ha ha!

Allt har hänt och samtidigt inget

Att resa tillsammans som vi gjort och levt med varann varje sekund i över en månad och med en kappsäckspackning så kommer vi varann väldans nära. Sett hur barnen på riktigt växt. Den byxdress jag köpte till dottern i juni och var då förstor kan hon nu inte ha. Under sommaren händer det så mycket. Hur mycket jag än älskar mina barn och vill vara med dem alltid kan det nu vara skönt med tid från varann och forma sig själv.

Här hemma har det också växt. Galet vad det växt. Vår husvakt har gjort ett bra jobb. Porslinsblomman växer som ett odjur i fönstret och är nu inne på nästa fönster. Och så verkar det som mitt lilla skabbiga citronträd fått sig en ny citron. Hoppas inte den trillar av.

Julpyssel i augusti

Och vad jobbar jag med nu då? Jo sörru – jag håller på med julpysselsreportage. Helt galet och helt underbart. Ja, ni som följt mig vet hur jag är lite av en jultoka!

Nu är det paketinslagning, julkransar mm och det är plåtning på fredag. Ska bli så kul att visa upp för er sen.

Mot hösten, nya tag

Blir ett litet snabbt inlägg här. Vet att jag borde skriva massor, dela med mig av massor och uppdatera massor men just nu är det lite mycket i planeringen så jag återkommer om ett tag och då med bättre rutiner och innehåll.

Hoppas du hänger med!

KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.