Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 september, 2018

Dukar med sonens salta strandfynd

I början av sommarlovet var äldste sonen hos kusinerna på västkusten. Bada i salta hav från klippor, fiska efter krabbor och brottas med storkusinerna stod på hans önskelista. Tror nog att allt det och lite till serverades honom.

Med sig från resan hade han ett helt fång av ostronskal. Så exotiskt för småsyskonen att titta och känna på. “Wow, har du fångat ostron?!” 

Ett av skalen, eller snarare två av skalen, satt ihop. Som ett yin o yang kan man säga.

Jag såg direkt att det kunde bli något användbart och inte bara något coolt att impa på syskon och kompisar med. Som en liten tvådelad skål.

“Kan jag få den här och ha till bordet?” frågade jag. Det gick för sig.

Och vips hade jag ett (efter rejäl diskning) fått ett gratis salt- och pepparkar. Och när jag ser på bilden så är allt utom servetten fynd. Servettring, delfin-glas-öppnaren, knivar, glasfat har jag hittat på loppisar till nästan inga pengar alls. Tex servettringen var ett kit om 6 st som jag fick för 10 kronor nu i somras.

Fatet från Royal Copenhagen hittade jag också på loppis men i påskas. Inte bara för en tia men 7 tior. Ibland har man tur.

Detta salt- och pepparkar ska jag ha när vi äter härliga fiskmåltider eller varför inte när vi har kräftskiva kanske? Så glad i den och så glad att sonen verkar vara en sakletare precis som sin mor.

Comments (2)

  • Älskar ostron och ostronskal. Första gången jag åt var på Sturehof. Jag sa till servitören att han inte behövde plocka bort skalen utan jag ville ta med mig dem hem.Han sa:: Jag fixar det och tog med sig skalen. Han kom tillbaka med dem i en pappkasse med Sturehofs logga och i den en folieform med mina ostronskal. Det glömmer jag aldrig och jag har fortfarande kvar dem. Se´n dess har jag ätit mycket ostron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.